"BOJAO SAM SE DA ĆETE ME PITATI TO": Željko Obradović bio primoran da se dotakne bolne teme za sve u Srbiji

Novosti online

06. 10. 2022. u 21:25

TRENER Partizana Željko Obradović dao je jedan zanimljiv intervju za zvanični kanal VTB lige.

БОЈАО САМ СЕ ДА ЋЕТЕ МЕ ПИТАТИ ТО: Жељко Обрадовић био приморан да се дотакне болне теме за све у Србији

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

Govoreći nakon završenog VTB kupa u Rusiji, na kom je "parni valjak" zauzeo četvrto mesto, trofejni strateg bio je primoran da se dotakne i bolne teme za sve u Srbiji, a to je nedavno završeni Evrobasket.

– Bojao sam se da ćete me pitati tako nešto. Ako niste uključeni u to vrlo je teško da pričate o tome. Ja sam bio igrač i trener reprezentacije i verujem da je san svakoga da bude igrač ili trener nacionalnog tima. Od 2005. godine, kada sam prestao da budem deo reprezentacije na bilo koji način, postao sam njen najveći navijač. Tu stajem sa pričom o reprezentaciji. Uvek su ih pratiti, bodriti, svaku pomoć od mene ako treba će dobiti. To je sve što mogu da kažem na temu reprezentacije, rekao je on.

Potom je objasnio zašto i ostali timovi sa velikim zvezdama nisu uspeli da se domognu velikog trona:

–Pričamo o tri najdominantnija igrača današnjice, Luki Dončiću, Janisu i Nikoli Jokiću. Oni su veliki igrači, ako ih gledate, za mene je zaista velika privilegija što sam mogao da gledam kvalifikacioni meč Srbija -Grčka u Beogradu, sa jedne strane Janis, sa druge Nikola. Ali, i njihovi saigrači, takođe mogu da igraju bez njih, ovo je timska igra. Nije sasvim ispravno uperiti prste ka njima, jer je na kraju uvek tim taj koji gubi ili dobija utakmice, ne pojedinac. Na kraju šampion je bio tim koji je igrao najbolju košarku i to je zaslužio. To je slučaj Španije. To ne znači da Luka, Janis i Nikola ne igraju sjajnu košarku, oni su lideri, ali, opet, na kraju uvek je u pitanju tim, zaključio je Obradović.

Podsetimo, Partizan je u prvom kolu ABA lige pobedio Cibonu u Zagrebu, a naredni meč očekuje ih u okviru Evrolige, gde će u petak od 20 časova berlinskoj Albi. 

BONUS VIDEO: Stefan Marković o ambicijama Zvezde u novoj sezoni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest