PARTIZAN SPREMIO TRANSFER-BOMBU! Iz Jokićevog Denvera u četu Željka Obradovića? "Grobarska" euforija dostiže vrhunac (VIDEO)

Novosti online

04. 10. 2022. u 12:09

KOŠARKAŠKI klub Partizan već je dobrano ojačao svoj igrački kadar pred istorijsku sezonu velikih očekivanja, kako na Jadranu, tako i u dugo čekanoj Evroligi. 'Parni valjak" silovito je startovao protiv Cibone u ABA ligi, očekivanja 'grobara rastu", a sada stižu vesti koje će dodatno podgrejati euforiju pred početak najelitnijeg košarkaškog takmičenja Evrope.

ПАРТИЗАН СПРЕМИО ТРАНСФЕР-БОМБУ! Из Јокићевог Денвера у чету Жељка Обрадовића? Гробарска еуфорија достиже врхунац (ВИДЕО)

FOTO: Arhiva novosti

Naime, dvostruki osvajač Evrolige sa Real Madridom, osvajač srebrnog odličja 2019. sa Argentinom, sjajni plejmejker Fakundo Kampaco dobio je priliku da stavi paraf na jednogodišnji ugovor koji mu je ponudila uprava crno-belih. 

Ovu vest ekskluzivno je preneo danas ruski košarkaški novinar Artem Komarov, a bivši saigrač Nikole Jokića iz Denvera viđen je kao idealno rešenje na poziciji organizatora igre Partizana, posebno uzimajući u obzir povredu Alekse Avramovića koji će propustiti start sezone. 

Foto: M. Vukadinović

Tim iz Kolorada, u kom je glavna zvezda srpski as iz Sombora, angažovao ga je 2020. godine, a u NBA ligi Kampaco je imao prosek od 5,6 poena i 3,4 asistencije po meču. 

On je karijeru započeo u argentinskom Penjarolu, gde je proveo šest godina, da bi 2014. krenuo put Evrope i obukao dres španskog giganta - Real Madrida.

Argentinski plej bio je deo "kraljevskog" tima koji se 2015. godine okitio titulom prvaka Evrope, ali tada Kampaco nije imao veliku ulogu. Narednu sezonu proveo je na pozajmici u Mursiji, koja mu je trasirala put za povratak u prestonicu Španije 2017. godine, kada je već imao reputaciju sjajnog košarkaša.

FOTO: AP

Kada se vratio u Real pokazao je o kakvom se kvalitetu radi i postao četvrti najkorisniji igrač ACB lige u sezoni 2017/18. i predvodnik ekipe Pabla Lasa koja je u Beogradu savladala turski Fenerbahče za novu titulu najboljeg na Starom kontinentu. Kampaco je u toj sezoni beležio skoro osam poena i 4,5 asistencije po meču.

Na Svetskom prvenstvu 2019. u Kini Kampaco je predvodio Argentinu do svetskog srebra sa 13,3 poena i 7,8 asistecija po utakmici.

Argentinski plej trenutno je bez angažmana, a spominje se da bi konkurencija Partizanu mogao da bude upravo njegov bivši klub Real Madrid. 

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju