NIKOLA JOKIĆ JE OVO DUGO SANJAO: Čekanju je došao kraj, o ovome su maštali svi navijači Denvera

Novosti online

03. 10. 2022. u 14:59

NIKOLA Jokić je posle bravura u dresu Srbije stigao u Denver pred početak nove NBA sezonu, a njega i navijače Nagetsa može da obraduje činjenica da - počinju utakmice.

НИКОЛА ЈОКИЋ ЈЕ ОВО ДУГО САЊАО: Чекању је дошао крај, о овоме су маштали сви навијачи Денвера

FOTO: Tanjug/AP

Istina, za sada "samo" kontrolne, ali...

Imajući u vidu šta se sve ekipi iz Kolorada dešavalo u prethodnih godinu i po dana, povratak dva startera, Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora, te dolazak novog člana početne postave Kentaviusa Koldvela Poupa, koji bi svojom svestranošću trebao da značajno pomogne u odbrani, svakako da raduje pristalice Denvera.

A da se početak zvanično primakao ne samo da je nagovestio NBA raspored kontrolnih mečeva, koji predviđa da u utorak u 3 sata ujutru po našem, srednjoevropskom vremenu, Nagetsi igraju protiv Oklahome čiji je član i Aleksej Pokuševski, već i objava portparola Nagetsa.

U najavi predstojećeg pripremnog meča navodi se i ko će činiti startnu postavu.

A ona već daje mnogo, mnogo radosti svima kojima je Denver u srcu.

Početnu petorku će činiti Džamal Marej, Kentavius Koldvel Poup, Majkl Porter Junior, Aron Gordon i Nikola Jokić.

Denver će odigrati pet kontrolnih utakmica do početka novog NBA šampionata, a kako je ranije najavljeno iz kluba, Jokić, koji se prilično istrošio igrajući tokom leta za Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket, a potom i na Evrobasketu, te Marej i Porter Mlađi neće igrati baš svaki pripremni meč.

Podsetimo, u ekipi iz Kolorada ovih dana vlada izuzetno raspoloženje, kako zbog velikog broja (kvalitetnih) pojačanja koje je uprava dovela, tako i zbog uverenja da se, uz povratak oporavljenih asova, može i boriti za titulu. Naravno, sve to je začinjeno i nekim zanimljivim scenama, poput one kada je trener Denvera, Majkl Meloun "isprozivao" Jokića zbog odbrane, ali mu Srbin nije ostao dužan, mada je više "potkačio" američke novinare nego svog stretega.

Kada počinje NBA sezona i kakav je raspored Denver nagetsa?

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, i to utakmicom Golden Stejt voriors - Los Anđeles lejkers.

Što se Nagetsa tiče, njihov predsezonski program glasi ovako: meč protiv Oklahome, pa u ponoć, između petka i subote, protiv Čikaga, zatim u utorak u 1 sat protiv Feniksa, u četvrtak od 2.30 protiv Klipersa, te u subotu od 2 protiv Golden Stejta. Prvi takmičarski meč Denver nagetsi igraju u četvrtak, 20. oktobra, sat iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, kada će dočekati Jutu džez.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i minule sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o potonjem plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poena po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili