ODUŠEVIO ZAGREB: Željko Obradović s Partizanom nokautirao Cibonu, a onda uradio ovo

Novosti online

02. 10. 2022. u 20:16

KOŠARKAŠI Partizana na impresivan način su otvorili novu sezonu ABA lige, pa i ne čudi što je pobeda u Zagrebu obradovala njihovog trenera, Željka Obradovića.

ОДУШЕВИО ЗАГРЕБ: Жељко Обрадовић с Партизаном нокаутирао Цибону, а онда урадио ово

ABA liga / Cibona / Marin Susić

Podsetimo, i pored prilične prednosti Cibone na početku utakmice, Partizan je sa 24 poena razlike trijumfovao u prvom kolu regionalnog nadmetanja.

Obradović je na konferenciji za štampu ovako sumirao utiske:


- Utakmicu smo započeli agresivno i ekipa je proradila od sredine prve četvrtine. Promenili smo odbranu i to je dovelo do toga da smo se mnogo bolje kretali i u napadu, da smo davali poene iz kontranapada i igrali laganije. Posledica toga je bila izvanredan šut u prvom poluvremenu i 58 postignutih poena. Igrači su odigrali vrlo ozbiljno, agresivno i čestitam im na tome.

Na tome se nije zaustavio legendarni "Žoc", uputivši pohvalu kakvu "cibosi" nisu odavno dobili, a naročito ne od nekog ko je toliko toga video i uradio u "igri pod obručima":

- Čestitke i Ciboni. Mislim da su vrlo mlada ekipa i da podatak da su imali 26 asistencija govori u prilog tome da igraju kao tim, da prepoznaju sve kako treba i na tome im čestitam. Želim im sve najbolje u nastavku sezone, prenosi Obradovićeve reči sajt ABA lige.

Josip Sesar, šef stručnog štaba Cibone, žali što nije uspeo da sa ekipom ostvari pobedu nad "možda i najboljim evropskim trenerom svih vremena":

- Nakon poraza u Splitu, gde nismo dobro reagovali, uradili smo jedan dobar trening i pripremu za Partizan. Mogu reći da sam danas zadovoljan s prvom četvrtinom i načinom kako smo se prezentovali, ali... Kad izgubiš utakmicu, bez obzira što je s druge strane evroligaška ekipa Partizana i jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener Evrope svih vremena, Željko Obradović, ostaje gorčina. U poslednja dva minuta mi smo nizom loših odluka upropastili utisak. Čestitam Partizanu na pobedi i želim mu dobru sezonu - rekao je Sesar.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)