"LAZIĆ SE BACA NA GLAVU, HOLAND NA STO": Trener Crvene zvezde Vlada Jovanović prezadovoljan zalaganjem svojih izabranika protiv MZT-a

Novosti online

01. 10. 2022. u 22:32

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekali su MZT iz Skoplja na premijer AdmiralBet ABA lige i opravdali ulogu favorita zabeleživši pobedu. Trener crveno-belih Vlada Jovanović sumirao je utiske nakon početka nove ere na Malom Kalemegdanu.

ЛАЗИЋ СЕ БАЦА НА ГЛАВУ, ХОЛАНД НА СТО: Тренер Црвене звезде Влада Јовановић презадовољан залагањем својих изабраника против МЗТ-а

FOTO: Aba liga

Za početak je strateg aktuelnog šampiona Jadrana se zahvalio igračima i poručio da ima aspolutno poverenje u njegove izabranike.

– Čestitam igračima na pobedi, krenuli smo sezonu kako smo želeli. Prva utakmica je uvek nezgodna. Bili smo nervozni na početku, uzeli loše šuteve, ali je naš kvalitet u nastavku došao do izražaja. Vidi se da igrači koji fale da nedostaju timu. Verujem u ovaj tim, dobro treniraju i dobro se ponašaju, što mene kao trenera jako motiviše. Sigurno da vreme koje nemamo za dodatno ugiravanje je problem, ali verujem u ove momke – rekao je trener Zvezde.

Nikola Topić, sin Milenka Topića danas je proveo čak 20 minuta, uprkos tome što se najavljivalo da će ove sezone igrati kao pozajmljeni igrač u nekoj od ekipa slabijeg kvaliteta.

– Sigurno da neke ideje koje smo imali su iznuđene, pošto su van Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović. Što se tiče Nikole Topića, na njega računamo ozbiljno, danas je igrao solidno, može još bolje, ali ima podršku od svih nas, pa će to da ispravi. Marković mu pomaže puno i zaslužan je za njegov rapidni napredak za kratko vreme. Sigurno računamo na njega – rekao je Jovanović.

KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Novinare je zanimalo stanje Nemanje Nedovića, ali i situacija sa plejmejkerima.

- Nemanja ima povredu koja je nezgodna, zahteva tretman. U fazi je treninga, ne radi kontaktno sa ekipom, ali ide dobro, nadam se da će uskoro biti sa ekipom. Kada će odigrati prvu zvaničnu utakmicu, ne mogu trenutno da vam kažem. Verujemo u Adamsa, da ne verujemo ne bi bio sa nama. Njemu je potrebno vreme da se adaptira na novu ekipu, nov sistem igre, pričali smo nebrojano puta.Što se tiče oscilacija, ali drago mi je što se Branko Lazić baca na glavu, potom Džon Holand koji se baca na zapisnički sto. To vole navijači da vide, to volimo mi da vidimo.

FOTO: Aba liga

Kuzmić, Petrušev i Raduljica su bili interesantna tema.

- Osetio je bol u stopalu i čisto iz prevencije ga nismo koristili. Mislim da nije ozbiljno, samo nismo hteli da rizikujemo. Juče je radio treninga sa ekipom, jutros je i danas radio, posle te pauze koju je imao zbog povrede leđa vratio se zdrav i od sledećeg treninga ravnopravno konkuriše za utakmice.Tek je došao, nije puno bio sa ekipom, videćemo u narednom periodu.

Adams je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču sa MZT-om.

– Sigurno da verujemo u Adamsa, on ima svoje kvalitete, njemu je potrebno vreme, kao i timu za uigravanje. Što se tiče oscilacija, videla se nervoza i želja. Imamo uspona i padova zbog neuigranosti, ali verujem da će čim se priključe ostali igrači biti bolje – zaključio je Jovanović.

Crvenu zvezdu već sedmog Oktobra očekuje start u Evroligi, oni će u prvom kolu da se susretnu sa ekipom Anadolu Efesa.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)