SRBIJA ILI HRVATSKA? Sin legende Cibone i Partizana u dilemi

Novosti online

29. 09. 2022. u 13:57

Košarkaš Igokee Mario Nakić izjavio je da još nije odlučio da li će u budućnosti igrati za reprezentaciju Srbije ili Hrvatske, prenosi riječki "Novi list".

СРБИЈА ИЛИ ХРВАТСКА? Син легенде Цибоне и Партизана у дилеми

Foto: N.Paraušić

Mario Nakić (21) je sin bivšeg košarkaša Partizana Ive Nakića, koji je sa "crno-belima" bio šampion Evrope 1992. godine.

Mario Nakić je rođen u Beogradu, a u mlađim kategorijama je igrao za Zemun i Partizan. On je sa 14 godina prešao u Real, a sa madridskim klubom je 2019. osvojio juniorsku Evroligu.

Nakić je igrao i za prvi tim Reala, a potom je prešao u Ostende da bi tokom leta potpisao trogodišnji ugovor sa Igokeom.

"Ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam rekao da je ovo super prilika, jer Igokea pravi dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi šampiona. Ovo je klub koji je izbacio dosta košarkaša i koji su kasnije prešli na veći nivo. Srećan sam što sam ovde. Mislim da je to dobro za mene, jer sam za sada zadovoljan. Došao sam da radim, dobro igram i da se dokažem", rekao je Nakić.

On je istakao da je pratio utakmice na Evropskom prvenstvu gde je navijao za zemlje bivše Jugoslavije.

"Imam mnogo prijatelja u svim reprezentacijama iz regiona. Pored Srbije i Hrvatske, navijao sam i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH... Pratio sam sve utakmice, ali rezultati nažalost na kraju nisu bili najbolji, ali naši ljudi su uvek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima. Sigurno su dali sve od sebe i odigrali su najbolje što su mogli. Međutim, to je košarka, na sledećem takmičenju ostvariće bolje rezultate", istakao je košarkaš Igokee.

Nakić može da igra za selekciju Srbije, ali i Hrvatske. On u mlađim kategorijama nije igrao ni za jednu reprezentaciju.

"Izbor reprezentacije? O tome ćemo kada bude vreme za to", zaključio je Nakić.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio