"JEDVA ČEKAM VEČITI DERBI!" DŽejlen Adams za "Novosti": Obožavam velike mečeve

G. KELIĆ

28. 09. 2022. u 10:14

SA MVP zvanjem stigao je na Mali Kalemegdan ovog leta, i samim tim sa sobom doneo velika očekivanja, iako će mu predstojeća sezona biti debitantska u evropskoj košarci.

ЈЕДВА ЧЕКАМ ВЕЧИТИ ДЕРБИ! Џејлен Адамс за Новости: Обожавам велике мечеве

FOTO: M. Vukadinović

Novi plejmejker Crvene zvezde Džejlen Adams (26) je lani predvodio ekipu Sidneja do šampionske titule u australijskoj ligi, a isti zadatak imaće i u crveno-belom dresu, u kojem će se prvi put predstaviti navijačima već u subotu, na startu regionalne ABA lige protiv skopskog MZT.

- Još se nalazimo u svakodnevnom procesu učenja, rastemo na timskom i individualnom planu. Pokušavam da pohvatam što više stvari i prilagodim se što brže na ekipu i novu okolinu - počinje razgovor za "Novosti" letošnje pojačanje srpskog i regionalnog šampiona na poziciji organizatora igre. - Svakako, radujem se izazovu u predstojećoj sezoni. Gde god sam bio, uvek sam pokušavao da se adaptiram, idem utakmicu po utakmicu sa željom da na kraju ostvarim nešto posebno. Verujem da će to biti slučaj i u crveno-belom dresu.

Momak rodom iz Hanovera (Merilend) doneo je hrabru odluku da se posle epizoda u NBA ligi (Atlanta, Portland, Milvoki) i njenom razvojnom ogranku, kao i dalekoj Australiji, sada okuša na evropskom kontinentu.

- Želeo sam da se oprobam u Evroligi i napravim novi korak u karijeri. Čuo sam mnogo pozitivnih stvari o tom takmičenju, hteo sam i lično da se uverim u to, a srećom po mene, Zvezda mi je prva dala priliku, pokazala da ima poverenje u mene i moje kvalitete. Čim je stigao poziv, iste sekunde sam ga prihvatio - naglašava Amerikanac.

Za kratko vreme mogao je da se uveri u njene kvalitete.

- Na fizičkom nivou to je potpuno drugi tip košarke. Ne igra se u toliko brzom ritmu, u reketu je veća gužva, a igrači su manje sebični. Ako mogu sa bilo čim da je uporedim, onda bi to bila neka pojačana verzija koledž košarke. Stil igre je sličan, ali su igrači bolji. A pošto sam na koledžu bio odličan, ne sumnjam da ću se i ovde prikazati u najboljem svetlu - dodaje diplomac Sent Bonaventura.

Ipak, ono čemu se najviše raduje jeste igranje "večitog derbija" protiv Partizana. Utakmica koja ne može da se poredi ni sa jednom drugom u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

- Dosta su mi saigrači već pričali o duelu sa Partizanom. Iskreno, jedva čekam da zaigram jednu takvu utakmicu. Jednostavno, obožavam velike mečeve, vatrene atmosfere, to su stvari o kojima želiš da pričaš jednog dana. Međutim, najviše od svega se radujem igranju pred Zvezdinim navijačima - zaključuje Adams.

BONUS VIDEO: Nemanja Nedović o povratku u Zvezdu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)