BRAVO, DEVOJKE: Srpkinje bolje od Francuskinja, u četvrtfinalu sa SAD ili Kinom

Novosti online

27. 09. 2022. u 11:25

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije savladala je Francusku sa 68:62 u poslednjem kolu grupe B Svetskog prvenstva u Australiji.

БРАВО, ДЕВОЈКЕ: Српкиње боље од Францускиња, у четвртфиналу са САД или Кином

FOTO: Tanjug/AP

Najefikasnija u našem timu bila je Ivon Anderson sa 18 poena, jedan manje ubacila je Jovana Nogić, dok je Tina Krajišnik ostvarila dabl-dabl sa 12 poena i 13 skokova.

Amerikanke su u poslednjem kolu grupe A deklasirale ekipu Bosne i Hercegovine sa 121:59 i sa svih pet pobeda idu u četvrtfinale. 

Iznenađenje u grupi A priredile su devojke iz Portorika pošto su prvi put u istoriji svetskih prvenstava ušle u četvrtfinale.

Parove četvrtfinala odrediće žreb koji će uslediti po okončanju svih mečeva u grupi B, ostalo je još da se odigra meč Australija - Japan. 

Pošto će Srbija biti treća ili četvrta u grupi, naredni protivnik biće joj SAD ili Kina, jedna od dve prvoplasirane ekipe grupe A.

Košarkašice Srbije su odlično ušle u meč, a u prvoj četvrtini briljirala je Ivon Anderson. Naša selekcija je imala vođstvo od 14 poena (24:10), ali je Srbija prvu četvrtinu dobila 24:17.

Francuskinje su nastavile sa dobrom igrom i početkom druge četvrtine, a zahvaljujući seriji od 22:2 povele su 32:26. Međutim, srpske košarkašice su serijom 11:0 prvo poluvreme dobile 37:32.

Srbija je održavala vođstvo od pet do sedam poena početkom treće četvrtine, ali je Francuska u 27. minutu izjednačila na 46:46. Srbija je napravila novu seriju od 7:0 i u poslednju četvrtinu ušla s vođstvom od 53:46.

Naša selekcija je nastavila sa dobrom igrom i u poslednjem delu meča, a u 33. minutu Srbija je ponovo stekla dvocifrenu prednost (57:46). Francuskinje su prišle na minus pet (60:55) na četiri minuta pre kraja meča. Srbija je uspela da sačuva prednost i da zasluženo stigne do pobede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)