"SUPER SE SLAŽEMO!" Krvnički se potukle pred kamerama posle poraza od Srbije na Svetskom prvenstvu, a izvinjenje je posebna priča (VIDEO)

Novosti online

26. 09. 2022. u 20:57

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Malija sa 81:68, u meču 4. kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Sidneju, ali je taj meč umalo ostao u senci skandala koji se potom desio.

СУПЕР СЕ СЛАЖЕМО! Крвнички се потукле пред камерама после пораза од Србије на Светском првенству, а извињење је посебна прича (ВИДЕО)

Foto: Printskrin / Sportklub

Podsetimo, dok je naša reprezentativka Saša Čađo u "miks zoni" davala izjavu nakon meča, iza njenih leđa se odvijala prava drama.

Dve reprezentativke Malija su se potukle, na opšte zaprepašćenje svih prisutnih, a haos je prestao tek kada su ih saigračice razdvojile.

Ispostavilo se potom i ko su akterke ove nemile scene.

Ratobornija u ovoj tuči bila je 23-godišnja Salimatu Kuruma, koja je pesnicama pokušavala da "pronađe lice" najmlađe učesnice Svetskog prvenstva za košarkašice, 17-godišnje Kamite Elizabet Dabu.

Razlog je, verovatno, bio komentar mlade nade košarke Malija na račun igre starijih saigračica, koje se baš i nisu proslavile na drugom Mundobasketu u istoriji pomenute afričke države.

Naime, reprezentacija Malija je izgubila sve četiri dosadašnje utakmice, i to sa prosečno 30,25 poena razlike. Kuruima je ostvarilava 5,3 poena i 4,5 skoka po meču, a mlada Dabu, za manju minutažu, 3,8 poena i skok po utakmici. 

Priliku da se poprave, košarkašice ove selekcije imaće u poslednjem kolu, protiv Kanade, mada to baš neće biti lak zadatak, kao što nije lak zadatak ni popraviti ugled posle ovog skandala.

To je pokušala da uradi Tuti Gandega, vođa ekipe Malija, koja je na društvenim mrežama, uz snimak tuče koji je i pred vama, poručila:

- Bože dragi... Htela bih da pojasnim da ovo nije slika koju smo hteli da prikažemo. Bog zna da se mi odlično slažemo i da je ovo omaška koju bismo rado voleli da se nije desil! Hteli bismo da se izvinimo našim sunarodnicima iz Malija, ali i afričkim narodima - poručila je onda.

Iako reči "Mi se odlično slažemo" baš i ne zvuče logično posle ovakvog skandala, reprezentativke Malija se, zapravo, zaista odlično slažu. O tome svedoči i scena koja je pred vama, a u pitanju je snimak napravljen neposredno pred utakmicu Mali - Srbija:

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)