SVAĐA AMERIKANACA ZBOG SRBINA: "Nema šanse da Jokić bude MVP čak i da se nemoguće desi"

Novosti online

25. 09. 2022. u 08:20

NOVINAR ESPN-a Brajan Vindhorst ne daje velike šanse srpskom košarkašu Nikoli Jokiću da treću godinu u nizu može da osvoji MVP trofej.

СВАЂА АМЕРИКАНАЦА ЗБОГ СРБИНА: Нема шансе да Јокић буде МВП чак и да се немогуће деси

FOTO: Tanjug/AP

U najnovijem podkastu "Hoop collective", novinari ESPN-a Tim Mekmahon, Om Jangmisuk i Brajan Vindhorst pričali su o Denver Nagetsima.

Posle dugo vremena četa iz Kolorada će biti kompletna, u tim Majkla Melouna vraćaju se Džamal Marej i Majkl Porter junior.

Jangmisuk  je otvorio temu MVP igrača u sezoni 2022/23 smatrajući da Nikola Jokić može da dođe do trećeg MVP priznanja u nizu.

- Mislim da će bez problema pobediti na 50 i više utakmica. Takođe, mislim da Jokićevi brojevi mogu samo da rastu, uz Mareja i Portera. U istoriji je bilo samo nekoliko košarkaša koji su tri godine zaredom osvajali MVP nagradu – Leri Bird, Vilt Čemberlen..., rekao je Jangmisuk.

Na to se nadovezao Vindhorst:

- Teško je... Lestvica za tri MVP-a zaredom je postavljena visoko. Videli smo to kod drugih košarkaša poput Lebrona.

Nije odstupao Jangmisuk:

- Da, ali ako pobede na 55 utakmica, što bi bilo za sedam više u odnosu na prethodnu sezonu... I još ako mu brojevi budu bolji...

Ponovo je reč uzeo Vindhorst koji je smatrao da Nikola Jokić nema ono što je potrebno da se nađe u društvu Birda, Čemberlejna i Rasela.

- Čak i da bude imao iste brojeve i Denver pobedi na više utakmica, neće osvojiti novu MVP nagradu, kazao je Brajan Vindhorst.

Brajan Vindhorst poznat je kao čovek koji je kritikovao Nikolu Jokića kroz karijeru, nije mu ni prošle sezone davao mnogo šansi da može da dođe do MVP trofeja, smatrao je da je priznanje zaslužio Džoel Embid.

FOTO: Tanjug/AP

- Ne možeš govoriti o Jokiću o MVP-u tako što pokrećeš kampanju protiv njega. Pogledaj, sada će da počne da vređa, pocrveneće... svaki put kada spomeneš Jokića kao MVP-a on će se uznemiriti… Mislio sam da sam te upozorio. Vidiš koliko je pocrveneo od ljutnje, govorio je Tim Mekmahon kolegi Omu.

- Pre dve godine sam glasao za Jokića za MVP-a, prošle sam za Embida. Je l’ to uvreda? Ne vidim nikakav problem, branio se Vindhorst, na šta je Mekmen odgovorio:

Ti si onaj koji ima problem.

Nova NBA sezona kreće 18. oktobra, otvoriće je dueli Filadelfije i Bostona, odnosno Los Anđeles Lejkersa i Golden stejt Voriorsa. Denver Nagetsi prvu utakmicu odigraće 19. protiv Jute Džez.

BONUS VIDEO: Kad "Bože pravde" zagrmi iz srpskih grla usred Praga, na Evrobasketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!