ERTEL NE MOŽE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU: Francuzi preko Tvitera saznali da je Tomas potpisao za Zenit

Novosti online

22. 09. 2022. u 14:51

NOVI košarkaš Zenita Tomas Ertel više neće moći da nastupa za reprezentaciju Francuske ako bude zaigrao za klub iz Sankt Peterburga, saopštio je danas Košarkaški savez Francuske (FFBB).

ЕРТЕЛ НЕ МОЖЕ ДА ИГРА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Французи преко Твитера сазнали да је Томас потписао за Зенит

Tomas Ertel, Foto Profimedija

- FFBB je sa Tvitera saznala da je Zenit iz Sankt Peterburga u Rusiji najavio potpisivanje jednogodišnjeg ugovora sa Ertelom sa mogućnošću produženja za još jednu sezonu. Savez nije obavešten da je ugovor sa ruskim klubom potpisan, niti je u procesu potpisivanja. Igrač je potpisao izjavu pod zakletvom na početku priprema francuske reprezentacije krajem jula u kojoj se navodi da nema nameru da potpiše za ruski ili beloruski klub - navodi se u saopštenju FFBB.


Košarkaški savez Francuske ponavlja da Ertel neće moći u budućnosti da igra za nacionalni tim.

- Ako bi Ertel igrao za Zenit, potpisana obaveza se ne bi poštovala, i on više ne bi ispunjavao kriterijume selekcije za naredne utakmice, uključujući i Olimpijske igre 2024 - ističe FFBB

Ertel (33) je u karijeri igrao za Po-Ortez, Asvel, Strazbur, Alikante, Baskoniju, Efes, Barselonu i Real.

Ertel je sa reprezentacijom Francuske prošle godine osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju, a 2014. bronzu na Svetskom prvenstvu u Španiji. On je sa Francuzima osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine, dok je pre pet dana sa "trikolorima" bio drugi na EP u Nemačkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba