OTKRIVENO! Lorenco Braun nuđen Hrvatskoj

Tanjug

20. 09. 2022. u 14:07

Bivši hrvatski košarkaš Mario Kasun izjavio je da je Hrvatska imala priliku da angažuje američkog plejmejkera Lorenca Brauna, kao što je to uradila selekcija Španije koja je postala prvak Evrope sa Amerikancem u ekipi.

ОТКРИВЕНО! Лоренцо Браун нуђен Хрватској

FOTO: FIBA.Basketball

Kasun je rekao da je bivši selektor Hrvatske Veljko Mršić nudio Lorenca Brauna čelnicima Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS), ali da je njegov predlog odbijen.

Odlaskom legendarnog košarkaša Dina Rađe iz struktura saveza Hrvati su ponovo otvorili vrata reprezentacije strancima i naturalizovali Džejlina Smita iz Albe.

"Nudio je Mršić pre par godina Brauna Hrvatskoj, ali je HKS poznat po svojim odlukama", izjavio je Kasun u podkastu Inkubator.

Bivši košarkaš Orlanda, Barselone i Efesa osvrnuo se na velika iznenađenja na Evrobasketu i spomenuo reprezentaciju Srbije, koja je eliminisana u osmini finala od Italije.

"Pogledajte reprezentaciju Srbije, oni su ispali kad i Hrvatska, a imaju mnogo bolji tim. Grci su ispali u četvrtfinalu, reprezentacije koje su projektovane za finale poput Slovenije nismo videli daleko. Danas svi igraju košarku, pogledajte Finsku, oni su ulagali mnogo i ni od čega je naraslo na ovo. Ranije je bilo da li ćeš Fince da dobiješ 50 ili 70 razlike, svi danas igraju košarku. Finci, recimo, imaju glavu i rep, zna se ko nosi i ko ima koju ulogu", rekao je Kasun.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)