ŠOU NA EVROBASKETU: Bivši košarkaš Zvezde sprečio neviđenu senzaciju i "izabrao" drugog finalistu

Novosti online

16. 09. 2022. u 22:23

EVROPSKO prvenstvo u košarci je došlo do same završnice, a ovog petka postala su poznata oba finalista.

ШОУ НА ЕВРОБАСКЕТУ: Бивши кошаркаш Звезде спречио невиђену сензацију и изабрао другог финалисту

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon što je Francuska na neverovatan način pobedila Poljsku u prvom polufinalu, u drugom je Španija posle preokreta savladala Nemačku u Berlinu sa 96:91.

A kakav je to samo meč bio...

Iako je do poluvremena Španija šutirala sa čak 83% uspešnosti za dva poena, a 50% za tri - gubila je na velikom predahu.

A gubila je jer je vođstvo od devet razlike prokocala usled serije Nemačke od 14:0 u drugoj deonici, ali i zbog toga što su "panceri" maestralno igrali posle osvojenih lopti (gotovo trećinu od 51 poena su tako dali), a nijedan jedini nisu primili iz kontre.


To je, uz blagu prednost u kontroli skoka, te izvrsnog Denisa Šredera (19 poena do tada) bio dovoljno za 51:46 pred treću deonicu.

A onda je, istina ne baš odmah, počeo šou bivšeg igrača Crvene zvezde.

Lorenco Braun u dresu Španije na meču polufinala Evrobasketa protiv Nemačke / FOTO: FIBA.Basketball

Lorenco Braun, koji je u prvoj deonici postigao šest, a u drugoj pet poena, na kraju je dogurao do 29 i bio uz, sjajnog u odbrani Alberta Dijaza , ali i 37-godišnjeg Rudija Fernandeza, jedan od najzaslužnijih za ono što se desilo u nastavku meča.


Španija, koja je najpre gubila sa devet razlike, pa povela u trećoj deonici, a onda u njoj iznova gubila i to sa deset poena deficita, u četvrtoj četvrtini je zaigrala kao u transu nakon što je Nemačka povela sa 77:70.


Braun je povratak "furije" započeo pogotkom, pa asistencijom za trojku Huanča Ernangomeza, zatim skokom, pa asistencijom za Garubu - što je uz slobodna bacanja već bilo dovoljno da se preuzme vođstvo.


Lorenco Braun je trojkom doneo 86:80 Španiji, a onda u samoj završnici, kada je Nemačka prišla na četiri razlike, sa dva slobodna bacanja 15 sekundi pre kraja udaljio ekipu selektora Serđa Skariola na nedostižnih +6.

Braun je utakmicu završio uz pomenutih 29 poena, šut 11/17 (od čega trojke 3/7), ali i uz šest asistencija, dva skoka i četiri izgubljene lopte. Vili i Huančo Ernangomez su pomogli u svom stilu, sa 16, odnosno 13 poena, a Alberto Dijaz je dogurao do 10 poena i čak +25 kada se radi o "plus/minus faktoru". Šreder je na kraju stigao do 30 poena i osam asistencija, protiv Grka spektakularni Franc Vagner je ovoga puta zastao na 15 poena i po tri skoka i asistencije, a 15 poena je ubacio i Andreas Obst.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)