KAKVA UTAKMICA NA EVROBASKETU: Španija sprečila Finsku da napravi veliku senzaciju i otišla u polufinale

Č. V.

13. 09. 2022. u 19:03

PRVA utakmica četvrtfinala Evrobasketa između Španije i Finske bila je fantastična, na kraju se "furija" radovala pošto je slavila sa 100:90 (19:30, 24:22, 30:15, 27:23).

КАКВА УТАКМИЦА НА ЕВРОБАСКЕТУ: Шпанија спречила Финску да направи велику сензацију и отишла у полуфинале

FOTO: FIBA.Basketball

Zbog ovakvih duela se voli igra pod obručima. Skandinavska selekcija je bila blizu senzacije, ali snage za veliki trijumf nije bilo.

Izabranici Lasija Tuovija odigrali su sjajnu utakmicu, posebno prvo poluvreme posle kojeg su imali prednost od devet razlike - 43:52. Očekivala se u nastavku meča reakcija tima Serđa Skariola. To se i desilo i vođstvo Finaca se topilo iz minuta u minut.

Španija je kako joj nadimak glasi furiozno odigrala treći period (30:15). Već tada se videlo da Lauri Markanen i drugovi neće imati snage za ogroman podvig i plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Ipak, držala se Finska dobar deo poslednjeg kvartala, ali je Španija u finišu preolimla kada je na scenu stupio sjajni veteran Rudi Fernandez i Dario Brizuela koji su pogodili bitne trojke i stavili tačku na ovaj meč.

"Furiju" je do trijumfa predvodio Vili Ernangomez sa 27 poena, pratio ga je brat Huačno Ernangomez sa 15. Na drugoj strani Lauri Markanen je zabeležio dabl-dabl 28 poena i 11 skokova, a Mikael Jantunen je dodao 18.

Kada je Markanen u pitanju ovo mu je bio treći dabl-dabl na ovom takmičenju. Isto toliko ih je ostvario i Janis Adetokumbo, a u ovoj kategoriji je najbolji košarkaš Bugarske Saša Vezenkov sa četiri.

Španija će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Nemačka - Grčka koji se igra večeras od 20.30.

Evrobasket - 1/4 finale

Utorak

Španija - Finska 100:90

Nemačka - Grčka 20.30

Sreda

Francuska - Italija 17.15

Slovenija - Poljska 20.30

BONUS VIDEO: Poslednje pripreme "orlova" pred meč Srbija - Italija na Evropskom prvenstvu u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina