BERIĆ ZNA GDE JE PEŠIĆ POGREŠIO: Ova dva igrača ne mogu da igraju zajedno, a za njega je moralo biti mesta među 12

Novosti online

13. 09. 2022. u 08:35

Košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evrobasketa u osmini finala od selekcije Italije.

БЕРИЋ ЗНА ГДЕ ЈЕ ПЕШИЋ ПОГРЕШИО: Ова два играча не могу да играју заједно, а за њега је морало бити места међу 12

Foto: M.Vukadinović

Nekadašnji reprezentativac Miroslav Berić smatra da je jedan od glavnih razloga poraza "orlova" to što nisu imala pravog beka šutera.

Berić je u potkastu "sa Lukom i Kuzmom" analizirao razloge ranog ispadanja Srbije, te je dodao da je u ovoj reprezentaciji moralo da bude mesta za Danila Anđušića.

- Definitivno nam je falio šut u ovoj utakmici. Mi smo pričali i prethodni put i složili smo se da je u ovoj reprezentaciji morao da bude Anđušić. Čist šuter, što bi rekli, i u ovakvoj formi i to je ono što ne razumem. Neke odluke ne razumem. Mislim da on apsolutno ima mesta u ovoj reprezentaciji, pogotovo u ovakvim utakmicama. Mi smo znali da će doći meč gde Jokić ne može da da 100 poena i kada će biti povratnih šuteva. Mi smo 15 do 20 minuta igrali u tandemu Kalinić - Lučić - kazao je Berić.

FOTO: FIBA.Basketball

 

Mića smatra da pomenuti dvojac ne može zajedno da funkcioniše.

- Oni apsolutno ne mogu da igraju zajedno, toliko dugi period pogotovo. Šuter kao šuter, Vanja je otvorio dobro sa dve trojke, posle je nestao. U onoj završnici nismo imali pravog šutera. Gudurić je pokušao, jeste i on šuter, ali ne onaj pravi. U ovoj konstelaciji siguran sam da je Anđušić morao da ima mesta u reprezentaciji - istakao je Berić i podsetio da je Anđušić konstantno u sjajnoj formi i na najvišem nivou već tri sezone.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BRUTALNO POJAČANJE U HUMSKOJ! Partizan dovod fenomenalnog NBA šutera