SVETSKO PRVENSTVO KAKVO DO SADA NISMO GLEDALI Obavljen žreb, košarkaši Srbije u grupi "A"

Novosti online

10. 09. 2022. u 15:05

BEOGRAD je domaćin ISF Svetskog prvenstva za srednjoškolce u košarci, od 20 do 28. septembra. U organizaciji Saveza za školski sport Srbije, uz pomoć države Srbije i Ministarstva omladine i sporta, za pehar najboljeg na svetu boriće se 16 ženskih i 11 muških reprezentacija.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО КАКВО ДО САДА НИСМО ГЛЕДАЛИ Обављен жреб, кошаркаши Србије у групи А

FOTO: SSSS

- Žreb smo obavili uz prisustvo Turguta Pasalija, predsednika tehničke komisije Svetske federacija školskog sporta. Sve je proteklo odlično, a obišao je i četiri dvorane u kojima će se igrati utakmice. Spremni smo maksimalno i žao nam je što je zbog situacije oko korona virusa u njihovim zemljama, nekoliko muških ekipa odustalo od dolaska - istakao je Uroš Savić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije, koji je zajedno sa Pasalijem žrebao parove.

Željko Tansković je prokomentarisao šanse naših selekcija.

- Kažu da su devojke dobile lakšu grupu od dečaka. Ipak, u tom uzrastu mogu da kažem da izrazitih favorita nema. U školskom sportu je uvek lepo pobediti, ali najvažnije je učestvovati, steći nova prijateljstva i kroz takmičenja videti mnogo lepih gradova sveta. Mi smo se kao domaćini puno puta do sada pokazali u najboljem svetlu. Klinci obožavaju da dođu Beograd, razgledaju Kalemengdan, Beograd na vodi, Avalu, probaju naše kulinarske specijalitete - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

FOTO: SSSS

Mečevi će se igrati u halama Master, Žarkovo, Zavod za sport i Ranko Žeravica. Devojčice - Grupa A: Srbija, Brazil, Irska, India. Grupa B - Francuska, Srbija 2, Irska 2, Slovenija. Grupa C - Grčka, Kineski Tajpej, Čile 2, Severna Makedonija. Grupa D - Turska, Čile, Bugarska, Nigerija. Kod srednjoškolki plasman u narednu rundu obezbeđuju po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Dečaci - Grupa A: Turska, Mađarska, Nigerija, Kineski Tajpei. Grupa B - Francuska, Brazil, Čile, Nepal. Grupa C: Grčka, Srbija, Bugarska. Kod dečaka dve prvoplasirane i dve najbolje trećeplasirane ekipe obezbeđuju plasman u četvrtfinale.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a