"ODRASTAO SAM GLEDAJUĆI JUGOSLOVENSKU KOŠARKU": Temperamentni Italijan govorio sa mnogo respekta o Srbiji pred duel osmine finala

Novosti online

09. 09. 2022. u 16:18

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Italije Đanmarko Poceko izjavio je da veruje da njegov tim može da pobedi Srbiju u osmini finala Evropskog prvenstva, koje se igra u Berlinu, prenosi "Basket njuz".

ОДРАСТАО САМ ГЛЕДАЈУЋИ ЈУГОСЛОВЕНСКУ КОШАРКУ: Темпераментни Италијан говорио са много респекта о Србији пред дуел осмине финала

Foto: KSS

Srbija je osvojila prvo mesto u grupi D sa svih pet pobeda, dok je Italija zauzela četvrto mesto u grupi C sa tri trijumfa i dva poraza.

- Mnogo poštujem Srbiju, odrastao sam gledajući jugoslovensku košarku. Međutim, imam mnogo poverenja u svoje igrače, imaju veliko srce i ići ću svuda sa njima. Znamo da će biti teško, Srbija je sjajna ekipa, ali sa ovom grupom momaka spreman sam na sve - rekao je Poceko.

On je istakao da je ponosan na italijanske košarkaše.

- Od kako sam došao na klupu reprezentacije, da budem iskren, nisam očekivao da će ekipa da igra na ovom nivou. Odigrali smo osam utakmica i izgubili samo dve - jednu tesno od Grčke, a u drugoj protiv Ukrajine imali smo trenutak lošeg stanja nakon odličnog prvog poluvremena. Generalno gledano, verovatno smo mogli da uradimo nešto više u grupi. Ponosan sam na svoje igrače i na predanost koju su do sada pokazali. Sada samo treba da razmišljamo o Srbiji i utakmici koju ćemo igrati u nedelju. To je jedino što je sada važno - naglasio je Poceko.

Italijanski košarkaši su dobili podršku saigrača Danila Galinarija, koji zbog povrede propušta EP.

- Galinari je bio sa nama. Na trenutak smo svi zajedno ponovo proživelu njegovu tešku povredu. Njemu je žao što nije sa nama, jer želi da doživi ove emocije sa svojim saigračima - zaključio je selektor Italije.

Utakmica između Srbije i Italije biće odigrana u nedelju od 18 sati u Berlinu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice