JOŠ IM SE VRTI U GLAVI OD SUDARA SA SRPSKIM "ORLOVIMA": Česi umalo prokockali +23 na Evrobasketu

Novosti online

05. 09. 2022. u 19:23

KOŠARKAŠKA reprezentacija Češke vratila se u igru za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, iz grupe D u kojoj se nalazi i selekcija Srbije.

ЈОШ ИМ СЕ ВРТИ У ГЛАВИ ОД СУДАРА СА СРПСКИМ ОРЛОВИМА: Чеси умало прокоцкали +23 на Евробаскету

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon poraza od Poljske, a onda i vrlo interesantno meča sa Srbijom, kog su takođe izgubili, Česi su u pragu konačno osetili slast pobede. I to uz mnogo peripetija.

Oni su savladali Holandiju sa 88:80, a činilo se da će to biti daleko, daleko ubedljiviji, nakon što su serijom 14:0 prvo poluvreme rešili u svoju korist sa 50:27.

"Lale" su, međutim, krenule na sve ili ništa posle velikog predaha, iz minuta u minut smanjivale su zaostatak, da bi u poslednjem prišle i na 79:76, odnosno 81:78.

Dalje od toga nisu mogli, jer je Martin Peterka pogodio trojku za +6 na 21 sekundu pre kraja, što je postao prevelik zalogaj za Holandiju.

Jan Veseli je bio najbolji igrač Čeha - šutirao 9/10 iz igre, stigao do 24 poena, uz sedam skokova, dve "krađe" i po jednom blokadom i asistencijom, ali je impresivan bio i Peterka koji je do 20 poena stigao šutirajući s distance 6/7. Janik Franke je postigao 22 poena za Holandiju, a Vorti de Jong (za njega skromnih) 13.

Podsetimo, sa učinkom 2-0, Srbija će moći da prestigne trenutno vodeće timove u grupi, Poljsku i Izrael, ako večeras pobedi Finsku, a taj meč možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" već su odigrali mečeve sa Holandijom i Česima, a posle prvog dana odmora slede nova dva meča u kratkom razmaku - najpre ovaj današnji sa Finskom, pa u utorak u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne