STRAH I TREPET NA EVROBASKETU: Španija melje sve redom na Evropskom prvenstvu u košarci

Novosti online

03. 09. 2022. u 21:01

KOŠARKAŠKA reprezentacija Španije ostvarila je i drugu ubedljivu pobedu na Evrobasketu.

СТРАХ И ТРЕПЕТ НА ЕВРОБАСКЕТУ: Шпанија меље све редом на Европском првенству у кошарци

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon lekcije Bugarskoj, "crvena furija" je danas preslišala i Gruziju.


Iako je cela hala u Tbilisju zdušno bila uz svoje Gruzine, Španci su domaćina grupe A deklasirali sa 64:90, a mogli su i još ubedljivije da u poslednjoj deonici nisu malo "prikočili".


Osim Garube, koji je igrao 17 minuta a nije postigao nijedan poen, svi drugi španski košarkaši su se upisali u strelce. Predvodio ih je Vili Hernangomez sa 17 poena, dok je Pradilja ubacio 12. Ekipa selektora Serđa Skariola šutirala je sa 59% uspešnosti za dva poena, a trojke 9/28, uz čak 23 asistencije.


Gruzija, u čijem je stručnom štabu i srpski stručnjak Miloš Gligorijević, imala je najboljeg strelca u Ratiju Andronikašviliju, koji je ubacio 13 poena, ali uz realizaciju šuta od 41% nije mogla da se nada senzaciji protiv moćne Španije.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" su odigrali uvodna dva meča, protiv Holandije i Češke. Posle prvog dana odmora, slede nova dva nastupa u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim u utorak u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice