"OVO NIGDE NISMO DOŽIVELI!" Svetislav Pešić ostao u čudu posle meča Srbija - Holandija na startu Evropskog prvenstva u košarci

Novosti online

02. 09. 2022. u 23:17

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je i te kako zanimljivu konferenciju posle prvog meča "orlova" na Evropskom prvenstvu, protiv Holandije.

ОВО НИГДЕ НИСМО ДОЖИВЕЛИ! Светислав Пешић остао у чуду после меча Србија - Холандија на старту Европског првенства у кошарци

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, posle vrlo interesantne utakmice, Srbija je savladala Holandiju i tako dobro najavila svoj naredni nastup, ove subote od 17.30 protiv Češke.

Upravo je, prvo o "lalama", a onda onome što sledi, najpre govorio Pešić:

- Bila je ovo utakmica kakvu smo i očekivali. Naš rival je imao veliku motivaciju, a igrao bez pritiska. Ne mogu da kažem da smo mi igrali loše, a uvek može bolje, no svi ovde na konferenciji, kao i u našem timu, treba da budu svesni da je ovo Evropsko prvenstvo i da svaki rival, svaka utakmica mora da se poštuje. A svaki rival Srbije želi da se u tim mečevima dokaže. Ovo je bilo dobro, jer mi smo u procesu, želimo da rastemo iz meča u meč - naglasio je selektor "orlova" i odmah se osvrnuo na ono što sledi u subotu:

- Češka će odigrati drugačije nego protiv Poljske, jer prosto mora da pobedi. Oni to žele, u to nema sumnje, imaće i podršku pune hale, a na nama je da se pripremimo za to kao i za meč prvog kola.

Upitan čime je najzdovoljniji, strateg Srbije je "kao iz topa" odgovorio:

- Najviše sam impresioniran našom publikom! Moram da kažem da za ovo vreme, što smo igrali kvalifikacije, ovo nismo doživeli. Možda je trebalo da dođemo da igramo u Pragu (smeh), jer takvu podršku nismo nigde imali, osim možda protiv Grčke u Beogradu. Naravno, što se onog na parketu tiče... Naša ekipa je pokazala pravi odnos, svi igrači su dali svoj maksimum i to mi se veoma dopalo. Ssvaka utakmica donosi nešto novo, drugačije, ali odnos prema igri, da se odigra kako smo pripremali utakmicu, to je nešto što je važno za mene, ali i za ekipu - istakao je Svetislav Pešić.

Evropsko prvenstvo u košarci - Eurobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i pomenute Holandije.

Nedugo posle uvodnog meča, Pešićevi "orlovi" već u subotu, od 17.30, igraju protiv Češke. Uslediće dan odmora, pa nova dva meča u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim dan kasnije u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju