PRAVDA ZA KOBIJA BRAJANTA: Udovica legendarnog košarkaša dobila ogromnu odštetu

Novosti online

25. 08. 2022. u 09:52

Udovica Kobija Brajanta dobila je prošle noći 16 miliona dolara odštete zbog procurelih fotografija helikopterske nesreće u kojoj su 2020. godine poginuli njen suprug, NBA zvezda, i njihova ćerka Đijana.

ПРАВДА ЗА КОБИЈА БРАЈАНТА: Удовица легендарног кошаркаша добила огромну одштету

Foto: AP

Američka savezna porota jednoglasno je odlučila da okrug Los Anđelesa mora da isplati Vanesi Brajant odštetu od 16 miliona dolara jer su fotografije, koje su uglavnom delili zamenici šerifa i vatrogasci, narušile njenu privatnost i nanele joj emocionalnu bol.

Porota je većala četiri i po sata pre nego što je donela presudu, koju je Vanesa Brajant dočekala u suzama.

Posle presude Vanesa Brajant je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj je sa suprugom i ćerkom uz poruku: "Pravda za Kobija i Điđi".

Vanesa Brajant je u suzama svedočila tokom suđenja koje je trajalo 11 dana, rekavši da su vesti o procurelim fotografijama dodatno povećale njenu tugu i da i dalje ima napade panike pri pomisli da one mogu da se pojave na internetu.

Foto: AP

 

"Svakog dana živim u strahu da će se pojaviti na društvenim mrežama. Živim u strahu da će moje ćerke biti na društvenim mrežama i da će ih videti", rekla je Vanesa Brajant.

Takođe, sud je odlučio da Kristoferu Česteru, koji je u nesreći izgubio suprugu i ćerku, bude isplaćeno 15 miliona dolara odštete.

"Zahvalni smo poroti i sudiji koji su nam dali pravično suđenje", rekao je Česterov advokat Džeri Džekson.

Kobi Brajant, košarkaška zvezda Los Anđeles lejkersa i petostruki šampion NBA lige, putovao je sa ćerkom Đijanom i još sedam osoba na košarkašku utakmicu mladih kada se helikopter srušio zapadno od Los Anđelesa 26. januara 2020. godine.

Federalni zvaničnici za bezbednost okrivili su grešku pilota za nesreću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)