DRAMA SE NASTAVLJA: Nemanja Bjelica ne putuje u Sloveniju, a da li će na EP...

Novosti online

15. 08. 2022. u 14:18

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je Nemanja Bjelica povredio list na prijateljskom meču sa Crnom Gorom, da mu je potrebno mirovanje i da neće putovati sa ekipom u Sloveniju na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

ДРАМА СЕ НАСТАВЉА: Немања Бјелица не путује у Словенију, а да ли ће на ЕП...

FOTO: FIBA

"Bjelica je loše stao, ne zna kako se povredio. U pitanju je list, stavljen je u mirovanje. Neće putovati sa ekipom u Sloveniju, ostaje ovde, a u subotu ili nedelju će uraditi snimak. Danas se bolje oseća, videćemo kako će se sve odvijati", rekao je selektor Pešić na konferenciji za medije i dodao:

"Mi ne igramo samo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, nakon toga se igra i Evropsko prvenstvo. Žao nam je što se igrači povređuju, ali i drugi se povređuju. Po pravilima FIBA možemo da čekamo sa spiskom".

Pešić je obasnio da je završena prva faza priprema za EP.

"Bobana Marjanovića i Bogdana Bogdanovića nismo pozvali, jer su povređeni. Bogdanović je dolazio i posetio ekipu u Staroj Pazovi. Prva faza priprema je prošla dosta dobro. Ono što smo planirali je 100 odsto ostvareno. Radili smo na poboljšanju fizičkih sposobnosti. Većina od 22 kandidata nije igrala za reprezentaciju u prozorima kvalifikacija za SP. Od 22 igrača koje smo pozvali, Aleksej Pokuševski i Nikola Jović nisu dobili dozvole klubova, dok je Alen Smailagić povređen. Aleksa Avramović je u fazi mirovanja zbog toga što je obnovio povredu. Na Avramovića i dalje računamo", rekao je Pešić.

BONUS VIDEO: Selektor Srbije Svetislav Pešić o reprezentaciji Srbije, Teodosiću i povredi Bjelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)