Humane Mozzart “trojke” za Savez košarkaša u kolicima Srbije: U finalu Streetball basketa prikupljeno 222.000 dinara

Promo

15. 08. 2022. u 16:00

Basketaši okupljeni u timovima 3x3 ujedinjenim snagama, uz asistenciju kompanije Mozzart igrali su za Savez košarkaša u kolicima Srbije, u finalu turnira Streetball basketa. Svaku postignutu trojku, u završnim utakmicama, kompanija Mozzart nagradila je sa 3.000 dinara. U krajnjem skoru zabeležene su 74 trojke za koje je regionalni lider u priređivanju igara na sreću donirao 222.000 dinara.

Humane Mozzart “trojke” za Savez košarkaša u kolicima Srbije: U finalu Streetball basketa prikupljeno 222.000 dinara

Foto: Promo

Pod vedrim nebom na Trgu Republike i uz ovacije publike sa tribina, promašaja za tri poena nije bilo. Basketaši su osim borbe za titulu najboljeg na turniru, učestvovali i u utakmici humanosti organizovanoj u saradnji sa kompanijom Mozzart, u kojoj su na kraju jedini pobednici basketaši u kolicima.

“Na našim turnirima igrali su osim srpskih reprezentativaca, i ruski, litvanski, španski, azerbejdžanski, austrijski, crnogorski i makedonski reprezentativci, kao i kompletna kineska seniorska i juniorska reprezentacija. Pored seniorskih organizovali smo i juniorske turnire, a jedini u Srbiji organizujemo turnire za basketaše u kolicima. Velika zahvalnost ide i kompaniji Mozzart koja je podržala naš turnir i uz čiju pomoć smo na kraju svi postali pobednici u zajedničkoj borbi za Savez košarkaša u kolicima Srbije” istakao je Petar Hranisavljević organizatora turnira.

Svoju turneju po Srbiji karavan Streetball basket 3x3 započeo je početkom maja. Igrao se basket svakog vikenda u drugom gradu, na najatraktivnijim lokacijama, trgovima, tržnim centrima i u akva parkovima, a finalno mesto susreta održano je na Trgu Republike u Beogradu. . Karavan je za četiri meseca obišao Čačak, Kraljevo, Vrnjačku i Sokobanju, Požarevac, Vršac a maestralna završnica finala održana je u Beogradu. Turnir se igrao pod platformom FIBE, organizovana su i dva turnira iz kategorije Satelit, gde je šampionima obezbeđeno učešće na Čelendžeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)