SVETSKI ŠAMPION ODUŠEVIO DECU: Datunašvili pikao basket sa klincima na Engler kupu

B. Grujić

13. 08. 2022. u 20:32

Svetski šampion i bronzani olimpijac iz Tokija, reprezentativac Srbije i rcač Proletera iz Zrenjanina, Zurab Datunašvili uveličao je tradicionalni Engler basket kup, koji se igra u čast zlatne, šampionske Proleterove petorke iz 1956. godine i njenog člana Lajoša Englera.

СВЕТСКИ ШАМПИОН ОДУШЕВИО ДЕЦУ: Датунашвили пикао баскет са клинцима на Енглер купу

Foto: B. Grujić

Mališani rođeni 2011. godine i mlađi borili su se za pobednički pehar Engler kupa, čiji su idejni tvorci, braća Aleksandar, veteranski reprezentativac Srbije u košarci i Jaroslav Stevanov.

  - Profesor Engler je uz legendarnog Vilomaša Locija, bio duša šampionskog tima Proletera i praktično u njegovoj avliji, na Vojnom stadionu organizujemo po tradiciji basket turnir za male košarkaše - naglasio je Jaroslav Stevanov iz Turističke organizacije grada Zrenjanina, uz napomenu da će već narednog leta turnir imati internacionalni karakter i da će na njemilu učestvovati gosti iz Slovačke, Rumunije i Mađarske.


 Podeljeni u pet ekipa, sa imenima Proleterovih zlatnih košarkaša, Engler, Loci, Minja, Radojčić i Katić, klinci su se žestoko borili pod obručem, a najbolja je bila ekipa Lajoš Engler, drugoplasirana Ljubomir Katić, dok je treće mesto osvojila ekipa Milutin Minja, dok je pehar za MVP basketaša turnira pripao Luki Miloviću.  


  - Sjajno smo se družili i lepo zabavili, u pauzi rvačkih treninga obožavam da odigram basket i zaista sam uživao, klinci su sjajni, pokazali su veliki potencijal i pošteno.se borili za trofej - naglasio je popularni Zura.


BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)