"TEODISIĆ I PEŠIĆ SU LEGENDE": Aleksandar Vučić o šansama košarkaša sa "Nikolom Velikim" i tome zašto vidi "orlove" u polufinalu Mundijala

Novosti online

12. 08. 2022. u 22:25

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se u emisiji "Prva tema" i na sportske aktuelnosti u našoj zemlji, kako one koje se tiču košarkaške reprezentacije Srbije, ali i fudbalske koju očekuje nastup na šampionatu sveta.

ТЕОДИСИЋ И ПЕШИЋ СУ ЛЕГЕНДЕ: Александар Вучић о шансама кошаркаша са Николом Великим и томе зашто види орлове у полуфиналу Мундијала

Ilustracija

Najpre je Vučić istakao da želi svu sreću selektoru košarkaša Svetislavu Pešiću, i naglasio da će "orlove" čekati teške borbe za osvajanje Evropskog prvenstva.

- Mi imamo Nikolu velikog (Jokića), Vasu Micića, Nedovića i Dobrića, Avramovića, Kalinića. Sjajnu ekipu imamo. Nadam se da će se vratiti sa medaljom - rekao je predsednik.

Osvrnuvši se na odstranjivanje dosadašnjeg kapitena iz nacionalnog tima, posebno je istakao da je Miloš Teodosić legenda, ali i da je selektor Pešić legenda, te da jednom i drugom želi sve najbolje.

Dodao je tome i sledeće o Mundijalu čiji je domaćin Katar, u novembru i decembru 2022. godine:

- A što se tiče fudbala, iz psihološke perspektive ja mislim da mi možemo čak i do polufinala. Mi imamo dobar kostur. Da prođemo Brazil idemo na Portugal ili Maroko, posle na Hrvate ili Špance. Mislim da možemo odlično da prođemo. Al Tani, katarski emir me je zvao, i možda odem na neku utakmicu ako obezbedim susret sa njim - rekao je Aleksandar Vučić.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (70)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024