AMERIKANCI NE POŠTUJU NIKOLU: Sezona još nije počela, a Jokić je već otpisan

Александар Илић
Aleksandar Ilić

12. 08. 2022. u 13:43 >> 13:47

NOVINARI američkog "ESPN" su se u tradicionalnom panelu pred novu sezonu bavili šansama najvećih zvezda da se okite priznanjima, a još jednom se tamošnja javnost ogrešila o Nikolu Jokića.

АМЕРИКАНЦИ НЕ ПОШТУЈУ НИКОЛУ: Сезона још није почела, а Јокић је већ отписан

FOTO: Tanjug/AP

Kada je u pitanju MVP trofej u sezoni 2022/23 gotovo nikakve šanse ne daju se Nikoli Jokiću da po treći put u nizu ponese priznanje najkorisnijeg igrača lige, a koliko ne veruju u Srbina govori i podatak da se ni nije našao na listi pet igrača kojima se daju najveće šanse za laskavo priznanje.

Da se nađe u vrhu nije Jokiću pomoglo ni to što je dve sezone u nizu bio MVP igrač NBA lige, a ESPN to obrazlaže ovako:

- Možda je Jokić prethodne dve godine poneo priznanje MVP igrača, ali naš panel ne daje mu mnogo šansi da po treći u nizu to učini. Janis Antetekumbo najbliži je tome da treći put bude najkorisniji igrač lige u karijeri, ali ima društvo na vrhu u vidu Luke Dončića i Džoela Embida, a iz prikrajka svoju priliku čeka Stef Kari, navodi se u obrazloženju.

Grčki košarkaš dobio je najviše glasova za prvo mesto, a pratili su ga Dončić i Embid, četvrtoplasirani bio je Kari, dok je na petoj poziciji Kavai Lenard koji prethodne sezone nije odigrao nijedan meč.

Iako Jokić ima 27 godina i njegovi uspesi govore sami za sebe, protiv njega je istorija. Bil Rasel, Vilt Čemberlejn i Leri Bird jedini su košarkaši koji su tri puta u nizu podigli MVP trofej.

Rasel je to uspeo u rasponu od 1961. do 1963., Čemberlejn od 1966. do 1968., a Bird od 1984. do 1986. godine.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024