KAKO MOGU JOKIĆ I DONČIĆ? Ataman ljut na zvezdu reprezentacije

Novosti online

12. 08. 2022. u 09:00

SELEKTOR Turske Ergin Ataman želi sa Turskom da napravi uspeh kakav je imao u klupskoj košarci sa Efesom, a već se susreo sa neočekivanom preprekom koja ga je propisno razbnesnela.

КАКО МОГУ ЈОКИЋ И ДОНЧИЋ? Атаман љут на звезду репрезентације

FOTO: EPA

Centar Majami Hitsa Omer Jurceven obavestio je Atamana da neće nastupati za nacionalni tim. Ataman je besan zbog načina na koji se sve odigralo.

- Bio sam šokiran kada sam shvatio da Omer nije došao na pripreme. Igrao je za nas u meču sa Velikom Britanjom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i bio je veoma dobar. Sa svima se lepo slagao. Nisam mogao da verujem kada sam čuo da neće igrati, pričao sam i sa pomoćnim trenerima i svi su bili iznenađeni. Poslednjeg dana je javio predsedniku Saveza Hidajetu Turkogluu da neće igrati. Ne mogu to da razumem. Luka Dončić, Nikola Jokić i Janis Adetokumbo će igrati na Evrobasketu. Ovo je prilika za njega jer svakako ne igra u Majamiju. Mi smo dobar tim – Džedi Osman, Alperen Šengun, Furkan Korkmaz, Sertač Šanli, sve su to odlični igrači na visokom nivou, izjavio je Ergin Ataman.

Smatra da košarkaš Majamija duguje izvinjenje narodu turske.

- Mislim da treba da se izvini, ne meni, nego turskom narodu. Jedino tako bih prihvatio da ponovo igra za reprezentaciju. Njegovom američkom agentu bi trebalo zabraniti poslovanje u Turskoj, kazao je trener Anadolu Efesa.

Turska će na predstojećem Evrobasketu igrati u Tbilisiju u A grupi zajedno sa Španijom, Crnom Gorom, Gruzijom, Belgijom i Bugarskom.

U kvalfikacijama za Mundobasket rival Turskoj biće i Srbija, koja je u veoma teškoj poziciji po pitanju plasmana na završni turnir, pa će pulenima Svetislava Pešića očajnički biti potreban trijumf protiv Turske.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde pružili podršku igračima pred majstoricu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024