VANESA BRAJANT DOŽIVELA NERVNI SLOM, A SVET ZGROŽEN: Slikali i delili fotografije mrtvog Kobija i Điđi kao suvenire

Novosti online

11. 08. 2022. u 18:08

NI blizu tri godine nakon smrti Kobija i Điđi Brajant njihova porodica nema mira, a supruga nastradalog košarkaša, Vanesa, pravdu traži na sudu.

ВАНЕСА БРАЈАНТ ДОЖИВЕЛА НЕРВНИ СЛОМ, А СВЕТ ЗГРОЖЕН: Сликали и делили фотографије мртвог Кобија и Ђиђи као сувенире

FOTO: EPA

Vanesa Brajant je doživela nervni slom na suđenju koje je održano u četvrtak, prenosi "El-Ej Tajms".

Supruga tragično nastradalog košarkaša jecala je u sudnici dok je njen advokat Luis Li opisivao kako su šerifovi zamenici i vatrogasci ljudima u jednom baru delili fotografije nastradalog Kobija i njegove ćerke, samo dva dana nakon njihove smrti.

Brajantova potražuje višemilionsku odštetu zbog povrede privatnosti nakon što su fotografije iz šerifove kancelarije procurile, tvrdi da je zbog toga pretrpela ozbiljnu emotivnu štetu.

Dalje je Vanesa istakla da članovi službe spasavanja nisu snimili fotografije u istražne svrhe, već „radi sopstvenog zadovoljstva“.

Svet je ostao u šoku nakon tvrdnji da su fotografije Điđinih i Kobijevih posmrtnih ostataka podeljene na najmanje 28 različitih uređaja šerifovog odeljenja i desetak vatrogasaca, stoji u tužbi.

Li je na početku suđenja priložio video snimak zamenika šerifa Džoija Kruza kojisedi u baru u kaliforniji, na njemu je policajac koji barmenu pokazuje nešto na mobilnom telefonu, a nakon što je fotografiju ugledao barmen je sa zgroženom grimasom na licu otišao.

- Taj 26. januar 2020. je bio i uvek će biti najgori dan u životu Vanese Brajant - rekao je Li u sudnici. - Ona živi u strahu da će se ona ili njena deca jednog dana suočiti sa užasnim slikama svojih najmilijih na internetu.

Advokat je opisao kako su policajci i vatrogasci šetali oko olupine letelice i slikali tela stradalih.

 - Uslikali su krupne kadrove udova, spaljenog mesa - rekao je Li, pre nego što je pustio audio snimak detektiva koji tvrdi da je njegova žena odbila da pogleda slike, nakon što je opisao žrtve nesreće kao „gomile mesa“.

Govorilo se o fotografijama i u šerifovom odeljenju gde su često prikazivane.

- Zaposleni u službi su iskoristili nesreću. Uzeli su i podelili slike Kobija i Điane kao suvenire.

Iz šerifovog odeljenja brane se tvrdnjom da Vanesina tužba nema osnovu, s obzirom na to da fotografije nisu nikada procurile u javnost.

- Fotografije na koje se žale nikada nisu bile u medijima, na internetu ili na drugi način javno objavljene. Vanesa Brajant nikada nije videla fotografije članova svoje porodice – stoji u odgovoru.

Američki okružni sudija Džon Volter objedinio je Vanesinu tužbu sa sličnom koju je podneo finansijski savetnik Kris Čester, koji je u nesreći izgubio suprugu Saru i 13-godišnju ćerku Pejton.

Kalifornijski zakon zločinom smatra neovlašćeno fotografisanje preminule osobe na mestu nesreće ili zločina. Predstavnici vlasti već su pristali da plate 2,5 miliona dolara za rešavanje sličnog slučaja koje su pokrenule dve porodice čiji su rođaci poginuli u nesreći 26. januara 2020.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju