ČOVIĆ O SUKOBU TEODOSIĆA I PEŠIĆA! Prvi čovek Zvezde pomenuo i Jokića, pecnuo i Partizan

Novosti online

11. 08. 2022. u 08:35

Gostujući na Jutarnjem programu Radio televizije Srbije, Nebojša Čović je istakao da svi treba da budemo u službi reprezentacije posle izbacivanja Miloša Teodosića sa spiska za Evrobasket.

ЧОВИЋ О СУКОБУ ТЕОДОСИЋА И ПЕШИЋА! Први човек Звезде поменуо и Јокића, пецнуо и Партизан

Foto: FIBA, RTS printskrin, N. Paraušić

- Miloš je naš proizvod, proizvod FMP-a, sa Pešićem sam isto puno radio, što u nacionalnim selekcijama i Zvezdi. Nije nam to trebalo, način na koji je to urađeno je loš. Ali, selektor ima sva prava, treba da se setimo i da su neke naše selekcije sa sjajnim igračima, 2000. 2004. i 2005. godine zavšavale loše. I Teo i Kari su veoma iskusni. Trebalo je njih dvojica da samo to "ispeglaju", ali čuo sam da će Pešić da se oglasi u ponedeljak.

- Ali ono što me nervira je da u tabloidima pravimo nestabilnost i lošu atmosferu, ovaj nije dobar sa ovim, molio bih ljude da se primire, iako je egzotična tema, ali time ćemo napraviti samo štetu, svi treba da budemo uz reprezentaciju i da napravimo što bolji rezultat. Dajte da im pomognemo, a nećemo im pomoći, ako raspredamo po štampi celu tu priču. Način na koji je urađeno je trapav i pogrešan i time je otvorena pandorina kutija - poručio je Čović.

On je istakao i da je dobro da se Jokić vratio u reprezentaciju, ali da nju ne čini samo jedan igrač.

- Reprezentaciju nikada ne čini jedan igrač, a svaka ima svoju zvezdu, ali mora da ima 12 igrača koji imaju svoju hemiju. Dobro je da se Jokić vratio, kao i neki drugi. Moramo da vratimo kult reprezentacije. Važno je da odete na draft i u NBA, ali i da razmislite da ste potekli iz ove zemlje, imate obavezu prema njoj. Neki toga treba da se prisete.

Čović  je pričao i o klupskoj košarci, smatra da je Zvezda oformila dobru ekipu i da ima velike ambicije u narednoj sezoni sa novim stručnim štabom. 

- Mislim da smo napravili savim pristojnu ekipu za izazove koji nas čekaju u Evroligi, ABA ligi i domaćem takmičenju, jer mi poštujemo i domaće takmičenje, nismo istupili kao neki. Imamo novi stručni štab, mlađe ljude, verujem da ćemo napraviti dobar rezultat, lopta je okrugla, ne mogu da nagađam šta ćemo da uradimo, probaćemo da odbranimo titule u domaćim takmičenjima i u ABA ligi, a u Evroligi bih voleo da napravimo iskorak, da odemo na F8, a zašto ne i dalje - rekao je Čović.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere