RASULO U REDOVIMA SRPSKIH RIVALA: Brat izbacio brata iz reprezentacije pred početak Evrobasketa

Novosti online

10. 08. 2022. u 21:30

ATMOSFERA u redovima rivala naše košarkaške reprezentacije na predstojećem prvenstvu Starog kontinenta, očigledno je ozbiljno narušena...

РАСУЛО У РЕДОВИМА СРПСКИХ РИВАЛА: Брат избацио брата из репрезентације пред почетак Евробаскета

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Naime, poljski košarkaš Marsel Ponitka optužio je rođenog brata Mateuša da ga je izbacio sa spiska reprezentacije za predstojeći Evrobasket, od 1. do 18. septembra.

- Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želeo da me prihvati u timu - izjavio je za "TVP Sport" Marsel Ponitka, koji se nije našao na širem spisku kandidata za EP.

Mlađi od braće Ponitka nada se da će se i njegov brat Mateuš, koji je kapiten selekcije Poljske, oglasiti po ovom pitanju.

- Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju za dobrobit cele zajednice, da jednom zauvek prekinu spekulacije - rekao je Marsel Ponitka.

Rat između braće Ponitka očigledno nije od juče, pa je tako selektor košarkaške reprezentacije Poljske, Hrvat Igor Miličić, u novembru 2021. izjavio da na Mateuša računa, a da Marsel mora da se dokazuje.

- Mateuš će sigurno biti u timu. Marsel mora da se bori za svoje mesto. Ako zasluži, igraće. Očekujem to - izjavio je tada Miličić.

Mateuš Ponitka je bio na udaru bivšeg poljskog NBA asa Marćina Gortata, jer se vratio Sankt Peterburg i igrao za Zenit, uprkos ratu koji je Rusija započela u Ukrajini.

Gortat je tada izjavio da je sramota što je Ponitka kapiten reprezentacije Poljske.

Poljska će biti poslednji rival košarkaške reprezentacije Srbije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Srbija i Poljska sastaće se 8. septembra u D grupi, u kojoj će se još takmičiti Češka, Finska, Izrael i Holandija.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)