STRANAC U REPREZENTACIJI? Paspalj je pokrenuo lavinu, oglasio se i Igor Rakočević: "Kakav je to nacionalni tim? Bolje da..."

Novosti online

09. 08. 2022. u 18:31

IZJAVA proslavljenog košarkaškog asa - Žarka Paspalja, da smatra da bi Srbija trebalo da u svoje redove uvrsti i nekog stranog igrača, izazvala je pravu lavinu komentara i pokrenula buru u javnosti.

СТРАНАЦ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ? Паспаљ је покренуо лавину, огласио се и Игор Ракочевић: Какав је то национални тим? Боље да...

FOTO: EPA

Tim povodom oglasio se i Igor Rakočević, proslavljeni srpski košarkaš i nekada jedan od čelnika KSS-a.

- Ako strancem podrazumevamo nekoga ko je odigrao godinu-dve u Srbiji, ili nekoga ko nema nikave veze sa našom zemljom, nisam za to da igra za reprezentaciju. Šta ako FIBA odluči za par godina dozvoli dva stranca? Kakav je to nacionalni tim onda? Radije bih da budemo osmi bez stranca - napisao je Rakočević na Tviteru.

Priču o strancu koji će zaigrati u "orlovskom ruhu" zakuvao je i selektor Svetislav Pešić, tokom nekoliko obraćanja javnosti.

Za razliku od ženske košarkaške reprezentacije gde je Marina Maljković dovela prvo Danijel Pejdž, a sad i Ivon Anderson, utisak je, da javno mnjenje smatra da to ne bi trebalo da bude praksa kada je reč o muškoj nacionalnoj selekciji, te da imamo dovoljno kvaliteta za napad na sam vrh i bez pomoći onih koji nisu sa ovih prostora.

Podsetimo, nedavno je Španija angažovala bivšeg igrača Crvene zvezde Lorenca Brauna, mnoge druge reprezentacije imaju strance, Slovenci su sa Entonijem Rendolfom osvojili Evropsko prvenstvo, Crnogorci imaju Derika Nidama, ranije je to bio Omar Kuk. Makedonci su igrali sa Boom Mekejlebom...

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri