MISTERIJA PEŠIĆEVE ODLUKE: Čeka se obrazloženje čudnog poteza

V. P.

09. 08. 2022. u 09:31

KAO grom iz vedrog neba odjeknula je nezvanična informacija da je selektor Srbije Svetislav Pešić izbrisao Miloša Teodosića sa spiska reprezentativaca za predstojeće kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo i Evrobasket od 1. do 18. septembra!

МИСТЕРИЈА ПЕШИЋЕВЕ ОДЛУКЕ: Чека се образложење чудног потеза

KSS

Do zaključenja ovog izdanja "Novosti" nije bilo zvanične potvrde Košarkaškog saveza Srbije, koja bi svakako morala da sadrži i obrazloženje krajnje iznenađujuće odluke da dugogodišnji kapiten otpadne iz kruga kandidata već u ranoj fazi priprema nacionalnog tima. Zasad nema nagoveštaja da se radi o povredi zbog koje bi 35-godišnji veteran bio primoran da odstupi iz nacionalnog tima, u kojem je debitovao još 2007. na Evropskom prvenstvu u Španiji pod vođstvom tadašnjeg selektora Zorana Moke Slavnića.

Košarkaški motivi su krajnje upitni, imajući u vidu da je Teo i u poznim igračkim godinama za sobom ostavio odličnu klupsku sezonu u bolonjskom Virtusu. Osvojio je Evrokup i bio MVP finalne utakmice ovog takmičenja, u kojoj su Bolonjezi trijumfom nad Bursom izborili povratak u Evroligu.

Teodosićeve zasluge za uspon reprezentacije u poslednjih 15 godina su nemerljivo velike, a odnos prema nacionalnom dresu za primer. Propuštao je takmičenja isključivo zbog povreda, i to evropska prvenstva 2013. u Sloveniji i 2017. u Turskoj, kao i Mundobasket u Kini 2019. Bio je najbolji igrač na EP 2009. u Poljskoj, kada je Srbija osvojila srebro, odnosno prvu medalju kao samostalna država. Jedan od antologijskih trenutaka naše bliske košarkaške prošlosti je njegova pobednička trojka protiv Španije na SP 2014. godine, na kojem su "orlovi" takođe iskovali srebro, kao i magične asistencije iz duela sa Amerikancima na OI u Riju 2016.

Teova privrženost nacionalnom timu nikad se nije dovodila pod sumnju. I tokom prethodne klupske sezone stavio se na raspolaganje Pešiću za kvalifikacione utakmice sa Letonijom i Belgijom. Nema dileme da će selektor uskoro obavestiti javnost o razlozima zbog kojih je odlučio da izostavi iz tima najiskusnijeg reprezentativca Srbije.

"Orlovi" su trenutno u sportskom centru u Staroj Pazovi, gde se pripremaju za kvalifikacione utakmice za SP sa Grčkom u "Štark areni" 25. septembra i sa Turskom u Istanbulu tri dana kasnije, posle kojih ih očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Pragu i Berlinu.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)