NE IDEMO DA IGRAMO ZA 5. MESTO: Marko Gudurić uveren da košarkaši mogu do medalje ne Evrobasketu

G. KELIĆ

08. 08. 2022. u 10:39

OTPOČEO je osmi dan otkako se košarkaši Srbije u Staroj Pazovi pripremaju za akcije u drugom krugu kvalifikacija za SP 2023. i nastup na prvenstvu Evrope (1-18. septembar).

НЕ ИДЕМО ДА ИГРАМО ЗА 5. МЕСТО: Марко Гудурић уверен да кошаркаши могу до медаље не Евробаскету

FOTO: M. Vukadinović

Radna temperatura je dostigla željen nivo, a među 18 momaka koji su raportirali selektoru Pešiću jeste i uzdanica turskog Fenerbahčea, Marko Gudurić.

- Pripreme teku odlično ovih nekoliko dana. Dugo nisam bio u reprezentaciji i stvarno sam se uželeo ove atmosfere. Prvi utisci su sjajni, svi znamo kakva je situacija i da moramo da dobijemo te dve kvalifikacione utakmice (25. avgust Grčka i 28. avgust Turska). To nam je i selektor rekao, mislim da imamo kvalitet da to rešimo u svoju korist, ali ono što me brine jesu "prozori" u novembru i februaru kada neće moći da igraju evroligaški igrači. Voleo bih da se to promeni u narednom periodu - ističe zabrinutost momak iz Priboja.

Upravo kiksevi protiv Letonije i Belgije su nas doveli u nezavidnu poziciju da moramo slaviti na svih preostalih šest utakmica u drugoj fazi.

- Idemo postepeno, prvo da dobijemo ove dve, pa da vidimo ko će moći da igra dalje. U Feneru niko osim Mahmutoglua nije igrao za reprezentaciju. Kako god, Grčka i Turska imaju jake reprezentacije, biće zanimljivo - dodaje Gudurić.

Odmah potom sledi i EP gde nas mnogi vide u užem krugu kandidata za zlato s obzirom na kvalitet i talenat koji se nalaze u našem timu.

- Kako drugačije? Mora tako! Nema pritiska, svi smo dovoljno zreli sa mnogo velikih utakmica u nogama. Trudimo se, dajemo sve od sebe, svako od nas želi najbolje. Ne idemo tamo da bismo igrali za peto mesto. Važno je samo da odradimo maksimalno ono što je do nas i da fizički budemo dobri.

Problem je jedino nikad manji prostor za uigravanje. Tek 24 dana treninga.

- Nikada nije dovoljno vremena, ali kako nama tako i drugima. Videćemo, nismo dugo igrali zajedno, ali se poznajemo dobro, igrali smo zajedno i u klubovima. Svakako, iskustvo imamo, verujem da ćemo uspeti da izbalansiramo i da svako nađe neku ulogu - napominje popularni Gudura.

Za kraj se đak FMP osvrnuo na predstojeću klupsku godinu u kojoj će petu sezonu nositi dres istanbulskog velikana. Reklo bi se da se na Bosforu poprilično "odomaćio".

- Dolazim u te godine gde više pričam na terenu, pomažem saigračima, trudim se da budem lider. Prijalo mi je što mi je Sale Đorđević verovao, na kraju je ispalo sve sjajno, osvojili smo titulu. Itudis je sada tu, i o njemu ne treba trošiti reči. Osvojio je dve Evrolige, radio sa Željkom Obradovićem i očekivanja su najviša - zaključuje naš reprezentativac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina