NEĆETE VEROVATI KOLIKO JE JOKIĆ SMRŠAO! Nikola se transformisao zbog reprezentativnog poziva - zbogom burek, zbogom Koka-Kola

Novosti online

06. 08. 2022. u 21:29

Već i ptičice na grani znaju da je najbolji košarkaš današnjice, Nikola Jokić, od malena kuburio sa viškom kilograma...

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ КОЛИКО ЈЕ ЈОКИЋ СМРШАО! Никола се трансформисао због репрезентативног позива - збогом бурек, збогом Кока-Кола

rzsport.gov.rs

Simpatični debeljuca iz Sombora, koji je svojom pojavom retko kome ulivao poverenje da će postati planetarni gospodar "magične igre pod obručima", itekako je voleo da pojede i popije namirnice koje nisu na jelovniku vrhunskih sportista. 

Košarka i promena ishrane uspele su da transformišu njegovo telo, ali protiv prirode se ne može, metabolizam je teško promeniti, pa je tako zvezda Denvera i dalje sklona gojenju. 

Srbija se dobro seća da se najbolji igrač NBA pred Svetsko prvenstvo u Kini pojavio s popriličnim viškom kilograma, a da je hedonistički način na koji je proveo leto, ostavio tragove na njegovom telu. Mnogi smatraju da je upravo to bio razlog zašto je njegov doprinos na parketu bio ispod očekivanja.

Prema izvorima iz NBA, kada se posle Mundobasketa vratio u Denver, imao je oko 130 kilograma. Zahvaljujući rigoroznim dijetama i treninzima, uspeo je da smanji težinu, pa je ponovo zabeležio sjajnu sezonu u najjačoj ligi sveta.

Na sopstvenim greškama, najbolje se uči, pa se sada na okupljanju "orlova" pojavio u potpuno drugačijem fizičkom stanju - izgubio je neverovatnih 15 kilograma, preneo je "Kurir".

Nikolinim stanjem oduševljen je i selektor Srbije Svetislav Pešić.

- Jokić je sredio svoje telo. Fizički je pripremljen. Raduje se što je s reprezentacijom. To se vidi. Igrači se raduju što je tu. Situacija je dosta povoljna s Jokićem. Radi dobro, trenira dobro. Ostaje posle treninga. Prvi dolazi, poslednji odlazi. Drugačija je malo igra za njega, različite su dimenzije terena. Reket je pun u Evropi, nema "ilegalne" odbrane. Treba mu malo da se adaptira na način igre u Evropi - izjavio je Pešić.

Jokić će sigurno sa ovakvim telom biti mnogo pokretljiviji i opasniji nego što je to bio slučaj pre tri godine, pa se postavlja pitanje, šta li tek sada čeka protivničke odbrane, kako u Americi, tako i na predstojećem prvenstvu Starog kontinenta?

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili