RAZBESNEO ŽELJKA OBRADOVIĆA Sada i celu Tursku

Novosti online

05. 08. 2022. u 15:06

TURSKI košarkaš Omar Jurtseven razbesneo je tursku javnost, a nije prvi put da se u negativnom kontekstu pominje u medijima.

РАЗБЕСНЕО ЖЕЉКА ОБРАДОВИЋА Сада и целу Турску

FOTO: M. Vukadinović

Jurtseven je poznat u turskoj javnosti kao igrač koji je napustio Fenerbahče i otišao da igra na koledžu kako bi "imao više minuta", što je razbesnelo Željka Obradovića.

- Omer je otišao u Toronto, na NBA kamp 'Košarka bez granica'. Klub mu je dao dozvolu za to. Srećni smo jer ima priliku da bude tamo. Međutim, Pero Antić je povređen i zato imamo prazninu u timu. Omer nije čak želeo ni da razgovara o tome da li da ode ili da ostane sa ekipom - otkrio je sadašnji trener Partizana.

- Zašto? Veoma je jednostavno. On ne mari za ovaj tim, a ni za nas. On jedino brine o sebi. Što se njega tiče, ovaj tim ne postoji. Prošlog leta odlučili smo da promenimo ekipu. Pružili smo šansu mladim igračima, jer smo smatrali da su oni budućnost kluba. Ponudili smo mu petogodišnji produžetak ugovora, sa neverovatnom ponudom, koja podrazumeva mogućnost odlaska u NBA svake godine. Razmišljao je o tome dva meseca i onda je odbio - poručio je tada Obradović.

Obradović je bio razočaran odlukom Turčina, kao i navijači Fenera, a sada je kompletna javnost ove države osula paljbu po centru Majami hita, a povod su reprezentativne aktivnosti.

Povodom svega oglasio i košarkaš otvorenim pismom javnosti.

- Želeo sam da od mene lično čujete delove koji nedostaju u vestima ovih dana kada ste pročitali vest da 'bez dozvole nisam otišao u kamp reprezentacije' koju je napisala jedna osoba, a da me prethodno nije ni nazvala - naveo je Jurtseven i nastavio:

- Mislim da ćete mnogo bolje razumeti kada se uključite u temu umesto da čitate šta ću da kažem kao odgovor na vest.

Centar Majami hita naglašava da će ubuduće učestvovati na turnirima sa reprezentacijom.

- Možda nisam mogao da učestvujem na ovom turniru, ali moji treneri, menadžeri i prijatelji koji me najbolje poznaju znaju da ću, ako budem pozvan za Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo, igrati - napisao je Turčin.

On je dodao da će i dalje navijati za svoju reprezentaciju, iako ne može da bude sa timom.

Turski centar je u svojoj izjavi prozivao medije, prozivajući ih za manipulaciju.

- Kao Omer Faruk Jurtseven, neću biti uvređen medijskim manipulacijama. Dres reprezentacije sam sa ponosom nosio mnogo puta u kategorijama U-16, U-18, U-20 i A reprezentaciji - objasnio je Jurtseven.

U svojoj izjavi, Jurtseven je nekoliko puta poželeo uspeh svima u timu.

- Znate da imate obožavatelja koji će vas gledati u Majamiju na putu do medalje - zaključio je Jurtseven.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna