NEKA SE PLAŠE SRBIJE: Nemanja Nedović, "ludilo mozga" i veliki povratak u reprezentaciju: Izgledamo dosta moćno!

G. KELIĆ

04. 08. 2022. u 21:28

STAO je Nemanja Nedović na "ludi kamen" samo 48 sati pre nego što je stigao u Staru Pazovu na početku priprema košarkaške reprezentacije za predstojeće obaveze u kvalifikacijama za SP (25. i 28. avgust) i nastup na EP (1-18. septembar) u Nemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji.

НЕКА СЕ ПЛАШЕ СРБИЈЕ: Немања Недовић, лудило мозга и велики повратак у репрезентацију: Изгледамо доста моћно!

FOTO: Tanjug

Da li zbog statusa tek oženjenog čoveka ili činjenice da je posle šest godina ponovo sa nacionalnim timom, tek nova vedeta Crvene zvezde nije krio zadovoljstvo u glasu.

- Lep je osećaj, uželeo sam se reprezentativne košarke. Poslednji put sam igrao u Riju 2016. godine, potom zbog raznih nesrećnih okolnosti nisam mogao da budem u timu. Spreman sam, vidim da su i ostali spremni. Imamo sjajan sastav, izgledamo dosta moćno, radujem se svemu što dolazi - ističe brzonogi bek.

Prvi zadatak na dnevnom redu jesu okršaji sa Grčkom u Beogradu 25. avgusta i Turskom u Istanbulu tri dana kasnije na startu druge runde kvalifikacija za Mundobasket. Zato Nedović i ne želi da ovog časa govori o kontinentalnom šampionatu koji počinje prvog septembarskog dana.

- Nama su "prozori" najbitniji i selektor nam je naglasio da prvo tu moramo da "uradimo posao" pa tek onda da razmišljamo o EP. Ove dve utakmice su poseban izazov pošto će rivali, kao i mi, biti u najjačim sastavima. Za Grčku će igrati braća Adetokunbo, Tursku će predvoditi sjajni Šejn Larkin, međutim i mi ćemo biti jači nego početkom jula. Ma neka i oni razmišljaju o nama, a verujte mi da to već rade - jasan je Nedović.

Za razliku od većine saigrača, Nedović je jedan od retkih koji je u karijeri imao prilike da radi sa legendarnim Svetislavom Pešićem u svom prvom mandatu na Malom Kalemegdanu (2008-2012).

- Druga je ovo priča, pre je bio dosta stroži, sada je fleksibilniji, raspoloženiji. I on je svestan da su ovo sve igrači koji igraju na vrhunskom nivou dugo godina. Imamo Jokića koji je verovatno najbolji igrač na svetu trenutno. Bitno je da napravimo dobru atmosferu, ostavimo ego po strani, ovo ostalo će biti lako - dodaje ubojiti šuter.

Kladionice "orlove" vide kao glavne pretendente za evropski tron, dok je FIBA našu selekciju stavila tek na četvrto mesto, međutim takve prognoze ne dotiču Nedovića.

- Ne pratim to iskreno, te liste nemaju veze sa vezom. Dovoljno je da pogledate da je Španija kao aktuelni svetski šampion tek šesti favorit. Kada dođe trenutak da se nađemo na parketu, tamo će se sve reći - zaključuje bivši član Armanija, Panatinaikosa, Valensije, Unikahe, Ritasa i Golden stejta.

NA SVADBI "BLEK AUT"

UVERTIRA pred okupljanje bila je svadba kojom je Nedović krunisao dugogodišnju vezu sa manekenkom Minom Milutinović.

- Sećam se samo prva dva sata, posle toga imam "rupu" od nekih sat i po (smeh). Kasnije sam na snimcima video kako je bilo i deluje da je sve prošlo kako treba, da su se ljudi lepo proveli.

PAZOVA "LUDILO MOZGA"

UMESTO stalne baze Zlatibora, košarkaši su ovog leta odlučili da se pripremaju u fudbalskom centru u Staroj Pazovi gde imaju najbolje moguće uslove.

- Ovo je "ludilo mozga", možda i najbolji uslovi za rad koje smo dosad imali, od hrane, boravka, oporavka, hale. Sve je na najvišem mogućem nivou. Ne znam ko je zaslužan za sve ovo, ali zahvalan sam u ime celog tima - osmehuje se popularni Neda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024