NEMA NIKOLE JOKIĆA NA PRIPREMAMA: Košarkaška reprezentacija Srbije započela "operaciju Evropsko prvenstvo"

Novosti online

01. 08. 2022. u 15:46

NAJBOLjI košarkaši Srbije okupili su se pred predstojeće izazove, drugu kvalifikacionu rundu za plasman na šampionat planete, ali i najvažniji ovogodišnji događaj, Evropsko prvenstvo čiji su domaćini Italija, Češka, Gruzija i Nemačka od 1. do 18. septembra.

НЕМА НИКОЛЕ ЈОКИЋА НА ПРИПРЕМАМА: Кошаркашка репрезентација Србије започела операцију Европско првенство

FOTO: N. Paraušić

Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski i Nikola Jović, naša tri NBA košarkaša koja su se našla na spisku selektora Svetislava Pešića (Bogdan Bogdanović zbog povrede neće moći da se pridruži "orlovima"), još uvek ne mogu da rade s državnim timom zbog propisa najjače košarkaše lige na svetu.


Naime, prema NBA pravilima na koje je FIBA i pristala, a tome su onda morale da se prilagode sve reprezentacije - NBA igrači mogu da rade s nacionalnim selekcijama svega 30 dana, što bi onda trebalo da znači da će 18. avgusta i pomenuti trio da se pridruži "orlovima", ne bi li do završnice Evrobasketa, 18. septembra, bio na raspolaganju nacionalnoj selekciji.


Naši najbolji košarkaši treniraće u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, prvu proveru će imati 13. dana avgusta protiv Crne Gore u Beogradu, a onda sledi poslastica, 17. avgusta meč sa Slovenijom u Ljubljani. Sledi turnir u Hamburgu, na kome će "orlovi" igrati protiv Italije, te protiv Nemačke ili Češke.


Bivši MVP NBA lige Janis Adetokumbo predvodiće Grčku 25. avgusta u Beogradskoj areni na startu druge runde kvalifikacija za Mundobasket, što će biti prilika da se nađe naspram aktuelnog najboljeg NBA igrača Nikole Jokića, a tri dana kasnije Srbija igra protiv Turske, u Istanbulu.

Evropsko prvenstvo u košarci 2022. - raspored mečeva Srbije i sistem takmičenja


Na Evropskom prvenstvu u košarci 2022. prvi meč Pešićevi "orlovi" igraju 2. septembra protiv Holandije, a  potom slede mečevi s Česima (3. septembra), Fincima (petog), Izralecima (šestog) i Poljacima (osmog septembra).

Po četiri najbolje ekipe iz svake grupe idu u osminu finala, a naša, D grupa, ukršta se sa C u kojoj su Hrvatska, Ukrajina, Estonija, Grčka, Velika Britanija i Italija.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)