"PETRUŠEV JE PRECENIO SEBE": Američki skaut smatra da novi košarkaš Zvezde još nije spreman za NBA ligu

Novosti online

26. 07. 2022. u 09:51

NOVI košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev nikada nije krio da mu je cilj igranje u NBA ligi. Ipak, za to će morati još da se spremi, smatra američki skaut.

ПЕТРУШЕВ ЈЕ ПРЕЦЕНИО СЕБЕ: Амерички скаут сматра да нови кошаркаш Звезде још није спреман за НБА лигу

FOTO: KK Borac/Duško Radišić

Čelnici Filadelfije (kluba koji je draftovao Srbina) će nastaviti da prate razvoj Petruševa, koji je ranije ovog meseca potpisao ugovor sa Zvezdom.

Dvadesetdvogodišnji Petrušev je tokom ovogodišnje NBA Letnje lige odigrao četiri utakmice u dresu 76ersa, gde je prosečno beležio 5,5 poena, 2,3 skoka i 1,3 blokade za 12 minuta po utakmici. Nakon Letnje lige, portal "hevi" je razgovarao sa neimenovanim NBA skautom iz Istočne konferencije o Petruševu i njegovom razvoju, prenosi "basket njuz".


Srpski centar je prošle sezone igrao za Anadolu Efes Istanbul i postao šampion Evrolige, ali je proveo vrlo malo na terenu za ekipu Ergina Atamana. Sada je na talentovanom 2,1 metar visokom košarkašu da pokaže da može da se vrati na nivo na kojem je igrao u Megi, a pre toga i u Gonzagi.
 

- Precenio je sebe u ovom trenutku. Bio je dobar pre dve godine u Srbiji, mislio je da je spreman za NBA ligu, ali 76ersi misle da još nije - otkrio je on za američki portal.


On je potom dodato da je odbrana najveći problem u igri srpskog centra.

- U ovom trenutku on nije fizički spreman za NBA ligu, kada to popravi biće NBA igrač. Ima sjajan osećaj za igru, kad god ga gledate, on se ističe na terenu. Odlično završava na obruču, odlično se snalazi u pik-en-rol situacijama. Problem je u odbrani, ali on će uskoro biti deo ove lige - zaključio je skaut.

Posle dve godine na univerzitetu u Gonzagi, Petrušev je odlučio da se prijavi za NBA draft. Filadelfija ga je izabrala u drugom krugu kao 50. pika. Ipak, naš centar se vratio se u Srbiju, u dresu Mega Basketa i postao MVP ABA lige pre nego što je prešao u Anadolu Efes.

BONUS VIDEO: Najveći promašaji na NBA draftu
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina