LESOR OSTAJE, STIŽE REPREZENTATIVAC SRBIJE! Košarkaški klub Partizan sve jači i jači

G. KELIĆ

18. 07. 2022. u 21:26

SVE je ukazivalo na ovakav rasplet situacije, koji su crno-beli i potvrdili.

ЛЕСОР ОСТАЈЕ, СТИЖЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ! Кошаркашки клуб Партизан све јачи и јачи

FOTO: KK Paritzan

Francuski centar Matijas Lesor ostaje deo Partizana i naredne sezone, pošto je sa ekipom iz Humske potpisao ugovor na još godinu dana, uz pojačane finansijske uslove.

Prethodnih nedelja su vođeni intenzivni razgovori između igrača i klupskog rukovodstva, a prema pojedinim informacijama, momak sa Martinika će po novom dogovoru na godišnjem nivou zarađivati 600.000 evra.

Lesor je lani u ekipu Željka Obradovića došao na polusezoni iz izraelskog Makabija i vrlo brzo se profilisao u jednog od nosioca beogradskog tima. U sezoni za nama je prosečno beležio 10,1 poen, uz 5,9 skokova u regionalnoj ABA ligi, odnosno 13,1 poen i 6,4 skoka u Evrokupu. Sada će čuvati Partizanov reket u povratničkoj evroligaškoj sezoni.

Ovime je napravljen dodatni korak ka konačnom formiranju tima za novu takmičarsku godinu.

Ostaje da se finalizira saradnja sa Joanisom Papapetruom, kao i otkrije ime najvećeg letnjeg pojačanja koje predsednik crno-belih Ostoja Mijailović već danima najavljuje.

Tajnovitost oko njegovog imena je velika, međutim pojedine informacije ukazuju da bi to trebalo da bude još jedan igrač na poziciji "petice" - Nikola Milutinov, koji će se u Partizan vratiti na jednogodišnju pozajmicu, pošto kao igrač moskovskog CSKA ne može da igra elitno takmičenje usled suspenzije ruskih klubova. Francuski reprezentativac je, inače, jedini košarkaš sa kojim je klub produžio saradnju nakon isteka ugovora, pošto novi uslovi nisu ponuđeni Dalasu Muru, Nemanji Dangubiću i Radetu Zagorcu.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a