NIKOLA JOKIĆ MOŽE DA ZADIRKUJE DŽAMALA MAREJA: Srpske košarkaške nade preslišale Kanadu na Svetskom prvenstvu

Novosti online

05. 07. 2022. u 20:50

U trećem kolu Svetskog prvenstva za košarkaše do 17 godina starosti, naše nade su ostvarile drugu pobedu

НИКОЛА ЈОКИЋ МОЖЕ ДА ЗАДИРКУЈЕ ЏАМАЛА МАРЕЈА: Српске кошаркашке наде преслишале Канаду на Светском првенству

FOTO: FIBA.Basketball

Muška U17 reprezentacija Srbije ubedljivim trijumfom je završila takmičenje po grupama na Svetskom prvenstvu u Malagi, jer je u poslednjem kolu prve faze tim koji vodi trener Dragoljub Avramović savladao Kanadu sa 86:67 (31:8, 14:19, 25:23, 16:17). 

Time su "orlići" ovu rundu završili na drugom mestu i u osmini finala će igrati sa trećeplasiranim timom A grupe. Taj meč se igra već u sredu, a satnica će biti određena po završetku svih utakmica u ostalim grupama.

Nije preterano reći da je sve na ovom meču bilo gotovo već posle prvih 10 minuta. Naši momci su protiv Kanade nastavili u istom ritmu u kome su odigrali meč protiv Novog Zelanda. Posebno impresivni bili su u odbrani, jer su suparnike sveli na samo dva poena za skoro sedam minuta igre. Istovremeno, na drugoj strani terena bili su ubojiti, ubacili 21 poen i već je tada pobednik mogao da se nasluti.

Niko nije mogao da očekuje da će do kraja meča naš tim igrati u takvom ritmu. Niti je bilo potrebe za tim. Ali prednost Srbije, pa samim tim ni pobeda, niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Stručni štab "orlića" je čestim rotacijama čuvao svežinu tima za eliminacione runde koje predstoje. Samo Danilo Dožić nije igrao, a ostali su ravnomerno podelili teret.

Najefikasniji je bio Filip Jović sa 20 poena, imao je i devet skokova. Po 12 su ubacili Ognjen Stankvoić i Mitar Bošnjaković koji je imao i 10 skokova, a dvocifren je bio još Asim Đulović.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju