NIŠ NEMA PRAVA NA GREŠKU! Otkriveno zbog čega je nestalo struje u Čairu

Tanjug

04. 07. 2022. u 12:25

Kvar na sistemu rasvete u hali "Čair" u Nišu otklonjen je tokom noći i hala je spremna za večerašnji košarkaški meč između Srbije i Belgije, rekli su agenciji Beta u Sportskom centru (SC) "Čair".

НИШ НЕМА ПРАВА НА ГРЕШКУ! Откривено због чега је нестало струје у Чаиру

Foto: KSS

Prema rečima nadležnih u tom centru, do problema sa osvetljenjem došlo je usled dvostrukog prekida u napajanju strujom putem dalekovoda, nakon čega nije mogao da ponovo bude "podignut" sistem rasvete.

- U toku noći je struja nakratko isključena kako bi sistem rasvete mogao da bude 'resetovan'. Dodati su i neki novi reflektori, tako da je sada hala potpuno spremna za utakmicu - kazali su u SC "Čair".

Kako su naveli u toj gradskoj ustanovi, hala "Čair" je "za svaki slučaj" priključena i na agregat za napajanje strujom snage 300 kilovata.

- Hala ima agregat, ali nije bio priključen na elektromrežu jer se nikada za poslednjih 15 godina nije dogodilo da za kratko vreme struja dva puta i nestane i onemogući 'podizanje' sistema rasvete - istakli su u SC "Čair".

U toj ustanovi su kazali da su dobili zvaničnu potvrdu da će utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. između reprezentacija Srbije i Belgije biti nastavljena večeras od 19 časova.

Meč je prekinut u nedelju uveče, posle dva minuta igre, zbog nestanka struje u "Čairu". U trenutku havarije na sistemu rasvete Belgija je vodila 6:3.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)