CRNOGORCI UZELI NOVOG AMERIKANCA: Kobs je prošlost, nova zvezda Endesa lige budućnost

Novosti online

28. 06. 2022. u 09:29

Reprezentacija Crne Gore nastavlja u petak kvalifikacije za Mundobasket utakmicom na svom terenu protiv Francuske, a "sokolovi" će od tog susreta biti jači za novog naturalizovanog Amerikanca.

ЦРНОГОРЦИ УЗЕЛИ НОВОГ АМЕРИКАНЦА: Кобс је прошлост, нова звезда Ендеса лиге будућност

Foto: FIBA

Umesto Džastina Kobsa, koji je bio prethodni Amerikanac koji je branio boje Crne Gore, sada je njihov nacionalni tim pojačao Džona Radebau.

Ovaj 25-godišnji bek je rođen u Koloradu, tamo je završio koledž, a prvi angažman u Evropi imao je u švedskom Kepingu. Prošlu sezonu je odlično odigrao u ekipi nemačkog Ludvigsburga, gde je u Bundesligi imao učinak od 14,8 poena, 5,4 skoka, 3,8 asistencija i 1,7 ukradenih lopti, pa je nedavno realizovao transfer u Tenerife i naredne sezone gledaćemo ga u španskoj Endesa ligi.

Ali pre Tenerifa treba da se upozna i sa novim saigračima u reprezentaciji Crne Gore.

- Od crnogorskih igrača znam Fedora Žugića, jer smo se sastali u četvrtfinalu plej-ofa. Ostale slabije znam, ovo je za mene skroz novo iskustvo i pokušavam da se naviknem. Ne znam iskreno šta tačno da očekujem, sve je ovo potpuno novo iskustvo za mene. Došao sam, želim da igram košarku i nadam se da ću uraditi neke dobre stvari. To je sve što mogu da kažem - izjavio je Džona Radebou, a prenose ''Vijesti''.

BONUS VIDEO: PEŠIĆ OKUPIO "ORLOVE": Trening reprezentacije Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)