​ŽURKA UZ VISKI I SRPSKU MUZIKU! ​Majstorović za "Novosti": Bitno je da smo obeležili titulu, bilo je emotivno

S. BAJIĆ

27. 06. 2022. u 18:26

SRPSKI basketaši su ponovo, peti put, pokazali da su najbolji na planeti i da se u Srbiji igra najjači "basket tri na tri". Naši reprezentativci u olimpijskom sportu "pod jednim obručem", osvojili su u nedelju uveče Svetsko prvenstvo u Antverpenu, briljantno, nižući pobede u seriji, najpre u grupi, pa sve do finala u kojem je pala Litvanija 21:16.

​ЖУРКА УЗ ВИСКИ И СРПСКУ МУЗИКУ! ​Мајсторовић за Новости: Битно је да смо обележили титулу, било је емотивно

FOTO: FIBA.Basketball

Šampioni sveta, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić, Dejan Majstorović i Marko Branković, planetarnu titulu su proslavili istu noć u hotelu u Belgiji, uz članove stručnog štaba i nekolicine naših basketaša, prijatelja.

- Naravno da je svirala naša muzika, bilo je i viskija i najbitnije je da smo obeležili titulu - rekao je juče iz Belgije u telefonskom razgovoru za "Novosti" Dejan Majstorović, koji je izabran za MVP igrača celog turnira, kao i u idealnu "trojku" turnira, uz Vaitkusa (Litvanija) i Vervorta (Belgija)- Lično sam, možda nekako i najsrećniji. Kada sam ušao u reprezentaciju, priključio sam se svetskim šampionima i sa njima osvojio tri zlata i činilo se sve lakše za mene. Ovaj put, međutim, prvi put kao lider sa dva debitanta u nacionalnom timu, sve je bilo mnogo emotivnije i baš sam presrećan zbog svega toga. Uvodnog dana šampionata sa Novim Zelandom i Portorikom smo odigrali nešto slabije, ali smo ih pobedili, da bi odmah zatim igrali sa mnogo više energije, lepše i atraktivnije. Smatram da smo baš dobro "izdominirali" na šampionatu i pokazali karakter.

Naše basketaše zatekli smo na aerodromu, dok su čekali let za Cirih, a odatle "hvatali" avion za povratak u zemlju svetskih šampiona.

- Utisci su fenomenalni - poručuje telefonom Strahinja Stojačić, koji je reprezentativni debi obeležio kao najefikasniji akter finala sa devet poena. - Došli smo u Belgiju kao favoriti, znalo se to, očekivali smo zlato i pokazali da smo zaista najbolji. Bili smo sigurni sve vreme turnira, imali mnogo navijača, fantastičnu podršku i verovali u sebe.

BONUS VIDEO: PEŠIĆ OKUPIO "ORLOVE": Trening reprezentacije Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)