VELIKA OČEKIVANJA OD ITALIJANA: Bankero prvi pik na draftu - "Nisam znao da me biraju"

Tanjug

24. 06. 2022. u 09:54

Košarkaš Djuk univerziteta Paolo Bankero izabran je od strane Orlanda kao prvi pik na draftu NBA lige, koji je održan rano jutros u Bruklinu, prenose američki mediji.

ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА ОД ИТАЛИЈАНА: Банкеро први пик на драфту - Нисам знао да ме бирају

Tanjug/AP

Bankero (19) je prošle sezone u dresu Djuka prosečno beležio 17,2 poena i imao je 7,8 skokova i 3,2 asistencije po utakmici.

- Nisam znao da me biraju sve do 20 sekundi pre nego što je komesar NBA izašao na binu. Nisam imao vremena ni da razmišljam o tome. Desilo se, ne mogu da verujem, ali spreman sam - rekao je Bankero, koji ima američko i italijansko državljanstvo.

Američki mediji podsećaju da je on četvrti košarkaš kojeg je Orlando izabrao kao prvog pika na NBA draftu, posle Šejkila O'Nila, Krisa Vebera i Dvajta Hauarda.

Oklahoma je kao drugog pika na draftu izabrala dosadašnjeg košarkaša Gonzage Četa Holmgrena, dok je Hjuston sa trećeg mesta izabrao krilnog centra Džabarija Smita sa Oberna. Američki mediji su tvrdili da bi Smit mogao biti izabran kao prvi pik na NBA draftu, ali je na kraju odlučeno da to bude Bankero.

Sakramento je sa četvrte pozicije izabrao košarkaša Ajove Kigana Marija. Bek Perđua Džejdev Ajvi završio je kao peti pik u Detroitu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna