ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE: Crveno-beli savladali FMP i došli do 22. titule prvaka

O. M.

19. 06. 2022. u 19:41

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u drugoj utakmici finalne serije KLS sa 71:59 i tako stigli do 22. titule šampiona Srbije.

ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН СРБИЈЕ: Црвено-бели савладали ФМП и дошли до 22. титуле првака

FOTO: KK Crvena zvezda

Ovom utakmicom spuštena je zavesa na još jednu košarkašku sezonu u Srbiji. Crvena zvezda će je pamtiti po odličnom, pošto je osvojila tripl-krunu (drugi put u nizu) - Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i KLS Superligu.

Ono što je zanimljivo za crveno-bele ako se računa i regionalno takmičenje je to da je klub sa Malog Kalemegdana tek na ovom meču prvi put pobedio u gostima. To nije uspeo da uradio ni protiv Cedevita Olimpije, Partizana i Mege.

Inače, Zvezda je 22. titulom prvaka države prestigla Partizan koji je ostao na broju 21. Crno-beli nisu igrali završnicu domaćeg prvenstva, pošto su odlučili da istupe.

FMP nije uspeo da izbori majstoricu uprkos tome što Dejan Radonjić nije mogao da računa na dva bitna igrača - Ognjena Dobrića i Ostina Holinsa.

Što se utakmice tiče "panteri" su bili u igri samo tokom prvih 20 minuta kada su zaostajali tri poena - 34:31. Ipak, gosti su u drugom delu podigli nivo agresivnosti u odbrani i već sredinom trećeg kvartala je bilo jasno da će Zvezda osvojiti titulu.

Navijače je na kraju tog perioda zabrinula povreda najboljeg igrača meča Nikole Ivanovića koji se nije vraćao na parket, ali čini se da ona nije ozbiljnije prirode.

Na kraju crveno-beli su zasluženo došli do 22. titule prvaka Srbije koju su proslavili sa navijačima koji su pružili sjajnu podršku svojim ljubimcima.

Nikola Ivanović predvodio je crveno-bele do trijumfa sa 21 poenom, a pratio ga je Nikola Kalinić sa 12.  S druge strane, najefikasniji bili su Radonjić sa 14 i Dangubić sa 11 poena.

FMP - C. zvezda 59:71 (9:15, 22:19, 14:25, 14:12)

Dvorana: "FMP arena". Gledalaca: 3.212. Sudije: Aleksandar Glišić, Vladimir Jevtović, Nemanja Ninković.

FMP: Pavićević 7, Zajc, Vujičić, Šaranović 2, Tasić 6, Radonjić 13, Izundu 2, Simović 3, Nerandžić 11, Stepanović 11, Manojlović 3, Lakić.

C. zvezda: Lazarević 2, Davidovac, Mitrović 4, Lazić 7, Kalinić 12, Simonović 2, Ivanović 21, Marković 8, Vajt 5, Kuzmić 9, Cirbes.

Četvrta četvrtina: FMP - C. zvezda 59:71

Pitanje pobednika je rešeno. Zvezda će pobediti, Delije slave 22. titulu svojih ljubimaca.

37' - 55:66 Neverovatno! Ekipe su vezale osam izgubljenih lopti, a tu seriju je pogotkom van linije 6,75 prekinuo Nerandžić.

35' - 52:66 Činilo se da Zvezda neće poentirati iz ovog napada, no Kalinić je odličnim potezom pokazao klasu. Digao se na šut, a onda promenio odluku i proigrao Markovića koji je pogodio trojku iz levog kornera.

35' - 52:63 Tehničku je dobio i Dejan Radonjić. Taj mali poklon je u prihvatio Tasić i pogodio sa linije penala, ali to ne menja mnogo stanje stvari na parketu dvorane u Železniku.

33' - 51:63 Sjajna kontra gostiju. Kalanić je ukrao loptu, potom proigrao Markovića kome nije bilo teško da dođe poentria.

33' - 51:61 Nova trojka za domaće. Sada je precizan bio Radonjić. Goste može da brine povreda zgloba Ivanovića u finišu treće četvrtine. Čini se da se neće vraćati na teren do kraja meča.

32' - 48:61 Pretilo je na još jedan loš nadap FMP-a ali je Manjlović u poslednjoj sekundi uspeo da pogodi trojku.

31' - 45:61 Četvrti period počeo je sjajnom ukradenom loptom Marka Simonovića koji je potom sebe nagradio lakim poenima.

Treća četvrtina: FMP - C. zvezda 45:59

30' - 45:59 Igra odličnu utakmicu Nikola Ivanović. Lepo je sebi napravio poziciju i pogodio sa poludistance. Crnogosrski plejmejker je potom izborio dva bacanja posle izgubljene lopte domaće ekipe. Oba puta je sa crte bio precizan.

29' - 43:55 Mitrović je sada uspeo da iznudi nesporstski faul, no sa linije penala je bio polovičan. Najveće vođstvo gostima doneo je Branko Lazić trojkom iz kornera, što je njegova specijalnost.

29' - 43:51 Nerandžić je promašio otvoren šut van linije 6,75, ali je njegov promašaj u koš pospremio Radonjić.

28' - 41:51 Stepanović je uspeo da pronađe način da poentira. Sa druge strane crveno-beli su nastavili da pogađaju trojke. Ivanović je još jednom pogodio.

27' - 39:48 Brzo Zvezda dolazi do +9. Ivanović je bio precizan sa crte, potom je Luka Mitrović poentirao uz faul, a onda i zaradio tehničku, jer je sudiji prigovorio da je dobio udarac u glavu.

26' - 38:43 Izabranike Dejana Radonjića u ovim trenucima u vođstvu drži šut za van linije 6,75. Sada je i drugi plejmejker Stefan Marković bio precizan. Potom je izvukao i faul u napadu.

25' - 38:40 Posle tajm-auta Nerandžić je pogodio dvojku, a onda je Radonjić realizovao slobodno bacanje posle tehničke greške koju je zaradio Kalinić.

24' - 35:40 Konačno je Zvezda uspela da dođe do poena. Drugu trojku na utakmici postigao je Nikola Ivanović, definitivno prva figura gostiju u napadu na ovom susretu. On je kod crveno-belih jedini dvocifreni za sada sa 12 poena.

23' - 35:37 To je uspeo da prekine Nenad Nerandžić koji je bio precizan za dva, a potom je u narednom napadu zakucao i za sada je prva figura drugog poluvremena.

22' - 31:37 Opet deo utakmice u kome se obe ekipe muče da stignu do poena. Bilo je tu i faulova i izgubljenih lopti, ali samo koševa ne.

21' - 31:37 Treći period je počeo poenima uz faul Ognjena Kuzmića. Centar Zvezde je bio precizan i sa crte.

Druga četvrtina: FMP - C. zvezda 31:34

20' - 31:34 Prvo poluvreme je okončano trojkama na obe strane. Precizni su bili Vajt i Pavićević.

19' - 28:31 Lep napad domaćih okončan je poenima Nenada Nerandžića posle sjajnog alej-upa i to iz veoma teške pozicije.

19' - 26:31 Dugo su gosti bili bez poena. To je uspeo da prekine Kalinić koji je poentirao uz faul. Najbolji igrač crveno-belih bio je precizan i sa linije penala.

18' - 26:28 Posle prve stigla je i druga vezana trojka i opet je Radonjić bio precizan. Domaći su tako napravili seriju 6:0. On je realizovao i slobodno bacanje posle tehničke, a onda je Danilo Tasić popravio promašaj Radonjića i produžio seriju - 26:28.

17' - 20:28 Odličan napad "pantera" nakon tajm-auta. Marko Radonjić je pogodio van linije 6,75, bila je to druga trojka za FMP.

17' - 17:28 Idu crveno-beli do dvocifrene prednosti. Najpre je dvojku pogodio Eron Vajt, a pomot i kapiten Branko Lazić iz kontra napada posle asistencije Kalinića. Nenad Stefanović je reagovao minutom odmora.

16' - 17:24 Konačno pogašaju trojku i domaći. Kuzmić nije uspeo da uzvrati i propala je lepa asistencija Nikole Kalinića.

15' - 14:24 Šaranović je promašio zicer, ali se iskupio iz drugog napada. Kalinić u sledećem posedu donosi Zvezdi prvi pu na ovom meču dvocifrenu prednost. 

14' - 12:21 Nikola Kalinić sa dva slobodna bacanja donosi najveću prednost na meču, plus devet za Zvezdu. Nerančić je pokušao da uzvrati trojkom, ali ne ide šut domaćina. Nije ni Zvezda bolja iza linije za trojku, doduše.

11' 12:17 Očajan procenat iz igre u prvoj deonici za FMP uz samo dva pogođena šuta od 13 ne sme da se ponovi ukoliko domaćin želi da parira Zvezdi u nastavku. Pavićević postiže prve poene u drugoj deonici, ali uzvraća Ivanović.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10' - 9:15 Ivanović promašuje za tri uz sirenu koja označava kraj prve četvrtine. Zvezda ima solidnih plus šest zaljhvaljujući raspolođenim Ivanoviću i Kuzmiću.

9' - 7:13 Nikola Ivanović polaže za plus šest Zvezde, to je signal za klupu FMP da pozove tajm-aut. Ivanović je prvi strelac utakmice do sada sa 7 poena.

8' - 7:9 Samo 16 poena a igra se poslednja dva inuta prve četvrtine. Do sada je pogođena samo jedna trojka, a igrači obe ekipe imaju problema čak i sa slobodnim bacanjima.

7'- 6:9 Simonović promašuje otvoren šut za tri, s druge strane Tasić je iz kontre izborio slobodna bacanja, ali je pogodio samo jedno.

5' - 5:8 Ivanović pogađa prvu trojku na meču.

4' - 2:5 Danilo Tasić pogađa dva slobodna bacanja posle faula Kuzmića. S druge strane, Kuzmić izvodi dva penala sa polovičnim uspehom.

1' - 0:4 Prva dva napada Crvene zvezde realizovao je Ognjen Kuzmić.

Ovo su startne petorke:

FMP: Tasić, Radonjić, Manojlović, Ninković, Izundu

ZVEZDA: Kalinić, Kuzmić, Vajt, Lazić, Marković

UOČI MEČA

Zvezda večeras juri triplu krunu pošto se već okitila lovorikama u Kupu Radivoja Koraća i u ABA ligi.

Crveno-beli žele da večeras pobede, jer im se nije svideo scenario iz polufinala kada su protiv Mege morali da igraju majstoricu.

- Idemo u Železnik sa ciljem da završimo sezonu. U ovom trenutku je najbitnije da napravimo dobar pristup i da ne dozvolimo da nam se desi situacija od pre nekoliko dana protiv Mege, da izgubimo posle dobre prve utakmice. Nadam se da ćemo i bez Ostina Holinsa biti dovoljno dobri da završimo sezonu - rekao je trener Radonjić.

Zvezda će biti oslabljena neigranjem OStina Holinsa koji se povredio na prošloj utakmici, dok s druge strane trener FMP neće moći da računa na Brajsa Džonsa i na Gareta Nevelsa.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)