ODLUČUJUĆI MEČ ZA EVROLIGU: Obradović je "kralj finala", ali i Radonjić dobro zna kako do trofeja

Novosti online

06. 06. 2022. u 16:56

TRENER košarkaša Partizana, Željko Obradović, je nastupio u više eliminacionih utakmica nego što su neki od njegovih igrača odigrali zvaničnih mečeva u svojim profesionalnim karijerama.

ОДЛУЧУЈУЋИ МЕЧ ЗА ЕВРОЛИГУ: Обрадовић је краљ финала, али и Радоњић добро зна како до трофеја

Foto: Nebojsa Parausic

Obradović će večeras od 20 časova predvoditi ekipu u još jednom važnom finalu protiv najvećeg rivala, Crvene zvezde, i to u utakmici koja direktno vodi u Evroligu sledeće sezone.


Najtrofejniji evropski trener je karijeri dugoj 30 godina igrao u 64 finala, uključujući reprezentaciju, Evroligu, domaća prvenstva, kupove ili superkupove. Obradović je pehar podigao 44 puta, što je predstavlja uspešnost od 68,75 odsto.

Finalna serija ABA lige

C. zvezda - Partizan 90:76

C. zvezda - Partizan 85:81

Partizan - C. zvezda 70:67

Partizan - C. zvezda 112:84

C. zvezda - Partizan 20.00

Sa druge strane, strateg na klupi Zvezde, Dejan Radonjić takođe ima impresivan skor. On je na klupi beogradskih crveno-belih izgubio samo dva finala u ABA ligi i to u svoje prve dve sezone.


Nakon toga odigrao je još četiri finala i u svkom uzeo titulu. Tri vezana trofeja je podigao 2015, 2016, i 2017. posle čega je napustio Zvezdu, pa joj je prethodne sezone, po povratku u klub, opet doneo pehar.

Podsetimo, upravo je crnogorski stručnjak umanjio učinak Željka Obradovića u eliminacionim utakmicama, pobedivši ga ove sezone u Kupu Srbije.



Posle četiri utakmice sjajnih poteza, neizvesnih završnica, preokreta, ali i brojnih incidenata, kritika na suđenje i uzavrele atmosfere, došlo je do samog vrhunca.

Više nema mogućnost za ispravku, samo 40 minuta košarke nas deli od toga ko će biti novi šampion Jadranske lige i predstavnik Srbije u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju sledeće sezone.

Hala „Aleksandar Nikolić” biće otvorena već od 17 časova, a kontrole na ulazima biće veoma rigorozna, najavljuju iz Zvezde.

Utakmicu će suditi Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić.


BONUS VIDEO: Krcat Pionir pred početak drugog finalnog derbija ABA lige

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)