GDE GLEDATI "VEČITE": Zvezda i Partizan igraju meč na "život i smrt", a prenos će moći da prati samo jedan deo Srbije

Novosti online

06. 06. 2022. u 08:37

TRENUTAK istine srpske i regionalne košarke. Posle ovoga popravnog nema, može biti samo jedan, Crvena zvezda ili Partizan. Majstorica, odnosno peta utakmica ABA lige večeras od 20.00 časova u Pioniru na TV Arena sport.

ГДЕ ГЛЕДАТИ ВЕЧИТЕ: Звезда и Партизан играју меч на живот и смрт, а пренос ће моћи да прати само један део Србије

FOTO: M. Vukadinović

Opet će samo jedan deo Srbije moći da posmatra najvažniji meč u sezoni. Limitiran je i kapacitet dvorane zbog nereda na prethodnom meču kada su crveno-beli bili domaćini. 

Podsećanja radi, Crvena zvezda je povela sa 2:0, a onda je Partizan uzvratio sa dva trijumfa i došao do utakmice posle koje nema popravnog. Ko pobedi kupi sve lovorike i, što je najvažnije, sigurnu kartu Evrolige, a drugi će biti na čekanju i pred njim je leto puno neizvesnosti.

Pravdu će deliti Saša Pukl (Slovenija), Tomislav Hordov (Hrvatska), Miloš Koljenšić (Crna Gora). Trojka koja neće imati nimalo lak posao, s obzirom na to da se na prethodnim mečevima najviše pričalo o sudijama.

Crveno-beli imaju u prošlosti velikog uspeha kada se dođe do odlučujućeg meča. Crvena zvezda osvojila je prethodne dve titule u "majstoricama" finala u Pioniru protiv Budućnosti (2019, 2021), a za sobom ima pet osvojenih titula počev od sezone 2014/15.

Sa druge strane, Partizan je najtrofejniji klub na Jadranu sa šest titula, a ove sezone se vratio u finale posle devet godina i nakon toliko čekanja i nakon starta serije sa dva poraza, takođe je došao do 40 minuta od titule.

Ove sezone "večiti" su odigrali sedam mečeva, Zvezda je pobedila u četiri, Partizan u tri, bilo je u tim susretima velike borbe, napetih završnica, ubedljivih trijumfa oba tima, a poslednji duel u okviru ABA lige ima težinu kao nijedan pre...

BONUS VIDEO: Čarke u Pioniru, Trifunović isključen

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina