ČUDO NA STARTU FINALA: Golden Stejt prosuo nemoguće

Novosti online

03. 06. 2022. u 08:08

KOŠARKAŠI Bostona poveli su protiv Golden Stejta u finalu NBA lige, pošto su noćas u prvoj utakmici na gostujućem terenu pobedili sa 120:108.

ЧУДО НА СТАРТУ ФИНАЛА: Голден Стејт просуо немогуће

Foto AP

Seltikse je predvodio Al Horford sa 26 poena, od kojih je postigao šest "trojki", a imao je i šest skokova i tri asistencije. Džejlen Braun postigao je 24 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, Derik Vajt 21 poen, a Markus Smart dodao je 18 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Džejson Tejtum pobedi je doprineo sa 12 poena, 13 asistencija i pet skokova.

Boston je krajem treće četvrtine gubio sa 15 razlike, a u poslednju deonicu ušao je sa rezultatom 80:92. Seltiksi su preokrenuli serijom 17:0 u četvrtoj četvrtini, koju su dobili sa 40:16, uz šut za tri poena 9/12 i ubačenih prvih sedam šuteva iz daljine.

U ekipi Golden Stejta najefikasniji je bio Stefen Kari sa 34 poena, uz pet skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. On je postigao šest "trojki" u prvoj četvrtini, najviše "trojki" u jednoj četvrtini u istoriji NBA finala.

Endru Vigins dodao je 20 poena uz pet skokova, Klej Tompson 15 poena, a Oto Porter 12 poena. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica utakmicu je završio sa tri poena i skokom.

Pre ovog poraza, Voriorsi su 13 uzastopnih serija u plej-ofu počinjali pobedom na domaćem terenu.

Naredna utakmica igra se u noći između nedelje i ponedeljka i ponovo će Golden Stejt biti domaćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna