BOSTON ŠAMPION ISTOKA: Pola veka se na ovo čekalo (VIDEO)

Novosti online

30. 05. 2022. u 08:08

KOŠARKAŠI Bostona pobedili su prošle noći u gostima ekipu Majamija sa 100:96 u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala plej-ofa Istočne konferencije i tako se ukupnim rezultatom 4:3 plasirali u veliko finale NBA lige.

БОСТОН ШАМПИОН ИСТОКА: Пола века се на ово чекало (ВИДЕО)

Foto: AP

Posle propuštene prve šanse na svom terenu, Boston je iskoristio drugu meč loptu i plasirao se u finale NBA lige, gde će se za šampionski prsten boriti sa Golden stejtom.

Bila je ovo prva pobeda Bostona na gostujućem terenu u odlučujućoj, sedmoj utakmici plej-ofa još od 1974. godine, kada je taj tim slavio protiv Milvokija.

Seltikse je do pobede vodio Džejson Tejtum sa 26 poena, deset skokova i šest asistencija, dok su po dva poena manje ubacili Džejlen Braun i Markus Smart.

U redovima Majamija najbolji je bio Džimi Batler sa 35 poena, a najbolje su ga pratili Bem Adebajo sa 25 i Kajl Lauri sa 15 postignutih poena.

Boston je na početku druge četvrtine imao prednost od 17 poena (34:17), Majami je na startu treće deonice prišao na samo minus četiri (55:51), ali su Seltiksi odbili taj napad domaćeg tima i održavali vođstvo sve do finiša meča.

Na ulasku u poslednji minut utakmice, Majami je serijom 9:0 stigao na samo dva poena zaostatka (98:96), nakon čega je Batler 16 sekundi pre kraja promašio trojku za vođstvo domaćeg tima. Smart je potom bio siguran sa linije za slobodna bacanja čime je stavio tačku na ovu seriju.

Prva utakmica velikog finala NBA lige između Bostona i Golden stejta igra se u noći između četvrtka i petka, a domaćini će biti Voriorsi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)