ŠOK U LOS ANĐELESU: Trener bez iskustva preuzeo jezerdžije

Novosti online

28. 05. 2022. u 10:40

DARVIN Hem prihvatio je ponudu i postaće sledeći trener franšize sa visokom reputacijom, Los Anđeles Lejkersa.

ШОК У ЛОС АНЂЕЛЕСУ: Тренер без искуства преузео језерџије

FOTO: EPA

Četrdesetosmogodišnji strateg tako će dobiti svoj prvi posao glavnog trenera i time postati 28. čovek u istoriji, koji će sa klupe predvoditi tim iz Kalifornije.

On je bio pomoćnik Majku Budenholceru u Milvoki Baksima od 2018. godine i odigrao je značajnu ulogu u njihovom trku ka NBA prstenu 2021.

Hem će biti naslednik Frenka Vogela, koji je otpušten dan nakon što su Lejkersi završili jednu od najrazočaravajućih sezona u istoriji NBA lige. Oni su skorom 33-49  propustili šansu da se domognu plej-ofa.

Lejkersi su doživeli fijasko uprkos još jednoj impresivnoj sezoni Lebrona Džejmsa. NBA "superstar" je pozdravio svog novog glavnog trenera na društvenim mrežama, čak i pre nego što je taj potez javno objavljen.


Hem će tako postati 15. tamnoputi trener trenutno u NBA, što je rekordan broj u najačoj košarkaškoj ligi sveta u bilo kom momentu.

On je bio pomoćni trener za razvoj igrača u Lejkersima i radio sa legendarnim Kobijem Brajantom od 2011. do 2013. godine. Takođe bio je štabovima Majka Brauna i Majka D’Antonija.

Hem je nakon toga bio pet godina u osoblju Atlanta hoksa pod Budenholcerom, razvijajući reputaciju efikasnog komunikatora sa raznovrsnim taktičkim znanjem. 

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024